Ha egyedi vagy, sikeres lehetsz – vallja a 17 éves vásárhelyi fotós

Sosem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, akár egyetlen ajándék is megváltoztathatja az életünket. Maris Daniel még alig 17 éves, de már most tudja mi szeretne lenni, ha nagy lesz. És mindez egy apukájától kapott ajándékkal kezdődött.

maris-daniel-kicsi

Három évvel ezelőtt apukájától kapta az első fényképezőgépet, ekkor lobban fel benne a fényképészet iránti szerelem szikrája, azóta nincs olyan nap, hogy ne hódolna hobbijának. És noha a kezdetek kezdetekor inkább a videózás kötötte le, ma már úgy tartja a fényképekben sokkal több a mondanivaló.

“Az első fényképezőgépem egy kompact gép volt, azzal leginkább videókat készítettem. A fényképezés csak később lett nagy szerelem.” – mondja, és látszik a szemében mennyire szereti megörökíteni a pillanatot.

2012-ben a Black Friday alkalmával szerzett be egy Nikon tükörreflexes fényképezőgépet, aminek alaplencséje két hónapig bírta, cserélni kellett egy jobbra.

Leginkább a portrékat, utcafotókat kedveli, és míg a videózásban több részletre kell figyelni egyszerre, vallja a fotózásban az a szép, hogy egy részletből sok mindent ki lehet hozni.

Legtöbbször a Pinterest és az 500px oldalakról inspirálódik, másfél éve a marosvásárhelyi Vecker csapat hivatalos fotósa. Idén már iskolatársai kérték fel arra, készítse el számukra a ballagási fotókat.

Daniel azt szereti ha a fotó természetes, a legtöbbet az internetről tanulta, szerencsésnek mondhatja magát az internet kiaknázatlan tárháza hever a lábai előtt. Marosvásárhely kis város, ezért a legtöbb fotós ismeri egymást, nem konkurenciaként tekintenek egymásra, sokat tanulnak egymás munkáiból.

Ha egyedi vagy, akkor sikeres lehetsz, vallja arra a kérdésemre, hogy ebben a digitális világban, ahol mindenki selfiet készít magáról, megéri-e komolyan foglalkozni a fényképészettel.

“A fotózást nem lehet megunni, mindig van valami új, valami más, amit le lehet fotózni.” – meséli lelkesen, miközben Facebook profiljára egyre jobb fotókat tölt fel.

Már a barátai is fotós körből kerülnek ki, a fotózás egyik legnagyobb hátránya, hogy költséges mulatság. Egy-egy felszerelés akár a 11.000 eurót is elérheti.

Jelenleg középiskolás, egyetemre is fotószakra szeretne menni. Nagy tervei között szerepel egy saját stúdió. Reméljük, hogy összejön neki, addig is íme csemegézzetek Daniel fotóiból:

foto_1

foto_2

foto_3

Share this post

PinIt
scroll to top