Lakó Péterfi Tünde vagyok, egy egyszerű civil asszony. Kérdezz tőlem bátran!


Új rovat indul a Marosvásárhely Infó-n, ahol olvasóink kérdezhetnek ismert, valamint hétköznapi emberektől. Elsőként a vhegy.com által a tavalyi év emberének választott, Lakó Péterfi Tündétől kérdezhettek olvasóink.

plt2

Lakó Péterfi Tündét a marosvásárhelyieknek már nem kell bemutatni, 2013-ban igazi mozgalmat indított a kétnyelvű akciójával, olyannyira, hogy miután megbüntették egész Erdély összefogott és egy banisokban gyűjtötte a büntetés árát.

Tünde tavaly indította a VanEgyPercem.com oldalt, amelyen saját gondolatait osztja meg olvasóival, szintén tavaly megjelent Erdélyi Magyarnak Lenni című könyve, most pedig a Marosvásárhelyi Infó olvasói kérdezhetnek tőle Facebook, vagy hagyományos komment-boxban.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


11 thoughts on “Lakó Péterfi Tünde vagyok, egy egyszerű civil asszony. Kérdezz tőlem bátran!

 1. Angyalka

  Kedves Tünde,
  Gratulálok a tavalyi akciódhoz, idénre mi várható, mikor lehet majd ismét újabb tevékenységedről hallani, esetleg benne részt venni?

  Válasz
  • Lakó Péterfi Tünde

   Kedves Angyalka! Köszönöm a gratulációt! Rengeteg a munka, és valójában a piacok teljes kétnyelvűsítése nem fejeződött be. Az Itthon vagyunk egyesület tagjaival előbb szeretnénk azt befejezni, és utána tovább lépni. Mert csak úgy van értelme, ha tisztességes munkát végzünk.

   Válasz
  • Lakó Péterfi Tünde

   Elnézést, kifelejtettem valami nagyon fontosat! Bármilyen akciónkhoz lehet csatlakozni! Mint mondtam, sok a munka ezen a téren. Szívesen látjuk azokat is akik a piacon szeretnének segíteni.

   Válasz
 2. Róbert

  Az érdekelne, hogy sikerült húsz év távollét után, egy más világba hazajönni. Hogy sikerült a fiának beilleszkedni egy olyan országban amely nyelvét nem beszéli?

  Válasz
  • Lakó Péterfi Tünde

   Kedves Róbert! Nem nevezném más világnak Marosvásárhelyt. Haza jöttem. Igaz, sok minden változott, de a szülővárosom maradt. A fiam is itthon érzi magát, és immár mind jobban beszéli a román nyelvet is.

   Válasz
 3. Mazsola

  Milyen gyakran fenyegetik meg? Kapott-e ajánlatot magyar pártoktól esetleg román pártoktól?

  Válasz
  • Lakó Péterfi Tünde

   Nyílt fenyegetést nem kaptam, ha csak egy pár hozzászólást nem veszek annak, de általában név és arc nélküliek az ilyesmik. Ezeket pedig nem veszem komolyan, hisz ha annyi bátorsága sincs az illetőnek, hogy felvállalja magát, akkor nem egy merész ember… Ajánlat alatt nem igazán tudom mire gondol. Román párt nem keresett meg semmivel, de segítséget ajánlott fel mindegyik magyar párt. Amit elfogadtunk, az a gyűjtött bani volt, illetve hogy akcióban civilként, magyar emberként részt vehettek. Ez utóbbi talán hiba volt, hisz elkezdődött az a fajta összemosás, aminek igazán nem volt alapja. A magyar pártok tagjai elsősorban magyar emberek kell legyenek.

   Válasz
 4. Lakó Péterfi Tünde

  Kedves Pici! Nincs munkahelyem. Politikából? Nem is értem a kérdést. Hogyan élhetnék politikából? egyelőre a könyvem eladása után ami jövedelem bejön, abból élek, és keresem a munkát.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.