Kellemes kikapcsolódást ígér a Marosvásárhelyen tartozkodó Belaggio Cirkusz – Gina Krai-al beszéltünk

A cirkusz egy olyan világ, amely ideig óráig elfeledteti a hétköznapok gondjait és lehetőséget nyújt a család minden tagjának a kikapcsolódásra.

cirkusz2

Megérkezett Marosvásárhelyre a Belaggio Cirkusz, amely november 8-ig várja szeretettel a cirkusz iránt érdeklődőket életkortól függetlenül. A másfél órás előadást a csoport legfiatalabb akrobatája a tehetséges, alig 8 éves Milan nyitja, majd magyar, román, olasz művészeket láthatunk, amelyek lenyűgöző lovasakrobata mutatványokkal, légi akrobáciával lepik meg a közönséget. A gyermekek nagy kedvence Filip, a 3 éves zsiráf, de nem maradhat ki a műsorból a púposteve, vagy a matematikai feladatokat megoldó kiskutyus és a zajos , játékoskedvű kutya futballcsapat sem.

A Cirkusz meghívására a Marosvasarhelyi.Info szerkesztői betekintést nyerhettek a porond mögötti világba, miközben Gina Krai készségesen válaszolt a kérdéseikre.

circusz1

Mióta vagy a cirkusznál?

Ez tradició. Ebbe születtem bele és a cirkusz a véremben van. Alig pár évesen már a porondon voltam. A családi hagyomány közel 300 évre nyúlik vissza és generációról generációra öröklődött. Én még a szüleimtől tanultam mindazt amit tudok, de a 18 éves lányom már profi akrobata iskolába jár Verónába, ahol világszinvonalú előadásokra készítik fel. Hihetetlen dolgokat csinal. – mondja csillogó tekintettel és büszkén Gina.

Miben különbözik a mostani cirkusz a régitől?

Gyakorlatilag a közönség változik, a cirkusz mindig ugyanaz marad.

cirkusz3

cirkusz4

cirkusz15

És a közönség miben változik?

Talán kissé csökkent az érdeklődés a mai világban a cirkusz iránt, mert az emberek sem ugyanolyanok mint régen. Most kevesebben vannak. Itt az erdélyi magyar és román közönség nyitottabb és lelkesebb, nagyobb a taps, ez nem mindenhol van így. Ezért is szeretünk visszajönni. A produkció évente megújul, hogy újra és újra visszajöhessünk.

A cirkusz egy nagy család, ez így igaz?

Igen, egy nagy család és egy zárt világ is egyben. Jól ismerjük egymást magunk között, sok rokonom van a cirkusz berkeiben nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is mindenfele vannak ismerősök. Sok új emberrel ismerkedünk meg és sok helyen megfordultunk már.

cirkusz5

cirkusz7

Van olyan, hogy valaki beleszületik a cirkusz világába, de úgy dönt, hogy mást szeretne és otthagyja?

Az visszajön…egy darabig bírja aztán visszajön. Forr a vére. Ez benne van a vérében az embernek és ezt nem lehet elnyomni. Idősebb korban van olyan, hogy leáll az ember, mert már nem tud utazni, de van olyan rokonunk, aki 98 éves, a nagymamám nagynénikéje, akit még most sem lehet otthon hagyni mert nem akar lemaradni… mondja mosolyogva Gina.

Meg lehet szokni ezt a vándoréletet?

Nekünk az a fura, ha 1 hónapot vagyunk egy helyen – vágja rá spontán öszinteséggel.

cirkusz8

cirkusz9

cirkusz10

Mi számodra a legszebb élmény, amit a cirkusz által kapsz?

Nekem nagyon nagy élmény, amikor egy olyan dolgot adhatunk elő, amit a szüleink nagyszüleink, dédszüleink is csináltak és továbbadjuk a következő generációnak. Például 3 éve Magyarországon csináltunk egy téli turnét, ahol az iskolákban szerepeltünk és több száz éves bohózatokat adtunk elő. Anyukám megtanította. Akkora sikere volt, hogy azt nem lehet elmondani! A mai internetes világban … a százéves poén ugyanúgy lejött! Kellenek a régi tapasztalatok!

Mi a fiatalságod titka Gina?

A sok munka meg az emberek 🙂

cirkusz11.

cirkusz12

cirkusz13

Kedves olvasók, ha kedvet kaptatok a cirkuszhoz akkor részt vehettek a nyereményjátékon és ingyenes belépőket is nyerhettek, és bátran hívjátok meg ismerőseiteket és barátaitokat hogy bátorítsák és tapssal jutalmazzák a vándorcirkusz megannyi lelkes művészét.

cirkusz17

Share this post

PinIt
scroll to top