Augusztus 21-én a Vártemplomban lép fel a Cantemus kórus


A marosvásárhelyi Vártemplomban lép fel augusztus 21-én, vasárnap a Cantemus kórus.

cantemus_0

Az 1990-ben alapított, eredetileg 100 tagú leányzenekar Birtalan József zeneszerző, karmester vezetésével közel egy évtizeden át itthon és Európa-szerte kirobbanó sikerrel koncertezett.

Birtalan József az egyetemes kórusirodalom legfontosabb alkotásai mellett a magyar zenei anyanyelvvel, a magyar népdallal, a Kodály-módszerrel is megismertette a lányokat, a zenei nevelés egy új, szabadabb fórumát teremtette meg Marosvásárhelyen.

Legutóbbi, 2011-es fellépésük alkalmával a karmester úgy nyilatkozott: a Cantemus az élő példája annak, hogy a megfelelő gonddal elültetett tudásmag nem hal ki, több év kihagyás után is, tisztán csendül az ének, fegyelmezettek és jól megtanulták az előadásmód szabályait a kórustagok.

Működésének tíz esztendejében több mint száz művet tanult meg és adott elő a leánykórus. Közben többen külföldön telepedtek le és térnek vissza ezúttal is “nosztalgiázni”.

A nagyközönség augusztus 21-én, a marosvásárhelyi vártemplomban a 10 órai Istentiszteletet követően láthatja és hallhatja a Cantemust.