A Nyitott Akadémia legjobb előadója holnap este Marosvásárhelyen

2011 őszén a marosvásárhelyi közönséget is elvarázsolta a fergeteges előadásairól híres Pál Ferenc, akit az egyik legeredetibb és legkarizmatikusabb magyar gondolkodóként tartanak számon.

Aki a tavalyi alkalomra már nem fért be, vagy repetázni szeretne a különleges élményből, holnap este a Nyitott Akadémia sorozat keretében, a Kultúrpalotában találkozhat a népszerű pappal és lélektani szakemberrel.

A kiemelkedően magas színvonalú előadást Magyarország minden pontján vastapssal köszöni meg a közönség – karácsony előtt igazi szellemi-lelki feltöltődést jelent, erőt és életkedvet ad.

Pál Ferenc – vagy ahogy a legtöbben szólítják, Pál Feri – lélektani témájú előadásai minden héten megtöltik a budapesti Millenáris Központ ezerfős színháztermét, és számos érdeklődő hely hiányában még ebből az óriási térből is kiszorul. Vajon mi lehet kirobbanó népszerűségének a titka? Bár ezt a kérdést már a SOTE Mentálhigiéné Intézete szociológiai vizsgálat keretében is kutatta, tisztelői tudományos elemzés nélkül is képesek válaszolni rá.

Pál Feri tiszta forrás. A legegyszerűbb szavakkal képes mély lélektani és spirituális összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé is tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyszerű magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Nagy hatású, rendkívül karizmatikus előadó, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt, ha nem volna pap és lélektani szakember, stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Tevékenységéért a magyar állam tavaly Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntette ki.

Idén a szakember vadonatúj előadással érkezik, melynek címe: A szorongástól az önbecsülésig. Felmérések szerint a magyar társadalomban tömegeket érintő probléma az önbecsülés, az önbizalom hiánya, ami az egész életünkre negatív hatással van. Noha ez sokszor nem látszik rajtunk, mert minden lehetséges eszközzel igyekszünk leplezni, a legtöbben a lelkünk mélyén nem hiszünk abban, hogy értékesek és szerethetők vagyunk. Jó hír azonban, hogy ezen a téren viszonylag kevés munkával igen jelentős változásokat tudunk elérni – már csak azért is, mert az alacsony önbecsüléssel rendelkező ember minden esetben sokkal értékesebb, mint ahogyan önmagát látja. Ha a személyiségünknek eléggé szilárdan a részévé tud válni az a meggyőződés, hogy alkalmasak vagyunk az életre, képesek vagyunk szeretni, és biztos, hogy az élet jó dolgokat is tartogat számunkra, akkor ez minden helyzetben nagyon sokat segíthet nekünk. Idáig pedig el lehet jutni – hogy miként, azt holnap este a Kultúrpalotában hallgathatjuk meg Pál Ferenctől.

A Nyitott Akadémia helyszínen felállított standján számos pszichológiai témájú újdonság mellett kedvezményes áron meg lehet vásárolni Pál Ferenc könyveit is, melyeket a szerző kérésre szívesen dedikál.

Az előadásra jegyek kaphatók a Kulcslyuk Könyvesboltban, a Kossuth utca 5. alatt.

Share this post

PinIt
scroll to top