Régen várt előadó a marosvásárhelyi Nyitott Akadémián


A lélek dolgai iránt érdeklődő közönség számára jó hír, hogy május 15-én ismét egy igazi „nagyágyú” érkezik Marosvásárhelyre a népszerű Nyitott Akadémia sorozat keretében. Dr. Domján László a világ számos országában járt és tanított már, ám Erdélyben most első alkalommal találkozhatunk a karizmatikus agykontroll oktatóval.

Domján eredeti hivatása szerint belgyógyász és reumatológus, az orvostudomány kandidátusa. Életében a nagy fordulat 1989-ben következett be, amikor Amerikában élő, tanárnő húga elküldte számára Jose Silva Mind Control című könyvét, a következő szavak kíséretében: „Lacikám, tudom, hogy hihetetlen, mégis igaz.”

Domjánt a könyv kíváncsivá tette, Svájcba utazott, hogy megtanulja a módszert, s a tapasztaltak annyira lenyűgözték, hogy 1990-ben hazájában is elindította az első tanfolyamot. Az agykontroll elsöprően pozitív fogadtatásra talált Magyarországon, valóságos mozgalom alakult ki körülötte. Domján és munkatársai az elmúlt 22 év során közel 250.000(!) embernek tanították meg ezt a lenyűgöző elmefejlesztő és problémamegoldó módszert, nemcsak Magyarországon, de Európa és az Egyesült Államok számos országában is.

Domjánt orvosként eleinte megdöbbentették a szinte csodaszámba menő eredmények, például amikor a budapesti Filák Gabriellának, akinek egyik lába négy centiméterrel volt rövidebb, mint a másik, az agykontroll napi szintű gyakorlásával másfél év alatt egyforma hosszúságúvá váltak alsó végtagjai. Egy közelmúltban végzett tudományos felmérés szerint, akik hozzávetőlegesen két és fél éve végezték el a tanfolyamot, átlagosan 55%-kal ritkábban szorultak orvosi kezelésre, 62%-kal kevesebb gyógyszert kellett bevenniük, s szubjektív értékelésük szerint általános egészségi állapotuk, energiaszintjük és hangulatuk is jelentősen javult. Domján a módszer használatával maga is letette háromdioptriás szemüvegét.

Az agykontroll azonban nemcsak egészségügyi problémák leküzdésében segíthet, de gyakorlatilag az élet bármely területén alkalmazható. Tudattalanunk végtelen erőforrásainak segítségével olyan nehézségekre is megoldást találhatunk, amelyeket addig akár megoldhatatlannak hittünk, legyen szó akár magánéleti, szakmai vagy anyagi természetű gondokról.

De voltaképpen hogyan is működik ez a módszer? Az úgynevezett alfa állapotban (az ébrenlét és az alvás határán), melynek elérésére az agykontroll törekszik, tudatalattink megnyílik, befolyásolhatóvá válik, és ha ekkor örömmel, szívesen elképzeljük a célunkat, akkor olyan biológiai folyamatokat katalizálhatunk, melyek a változások irányába segítenek bennünket. Az agykontrollt végzettek meghökkentő, az átlagember számára csodaszámba menő eredményekről számolnak be az élet minden területén, bár Domján hangsúlyozza: ez a módszer sem tesz bennünket mindenhatóvá, és nem elegendő csak képzelődni a sikerhez, cselekedni is kell.

Dr. Domján László – aki egyébként szórakoztató, lenyűgöző előadó hírében áll – május 15-én este hét órakor, a Maros Együttes Előadótermében tart előadást Elménk teremtő ereje címmel. Olyan alkalom ez, amelyet nem érdemes kihagyni, mert lehet, hogy alapjaiban változtatja meg a világról és önmagunkról alkotott elképzeléseinket…

A helyszínen pszichológiai témájú könyvek széles választéka várja az érdeklődőket kedvezményes áron, és Domján László kérésre szívesen dedikál is.

Az előadásra jegyek kaphatók a Kulcslyuk Könyvesboltban, a Kossuth utca 5. alatt.