Eseménydús nyári szünet az M Studiónál


Projektekben és alkotómunkában gazdag az idei nyár a sepsiszentgyörgyi M Studio tagjai számára. Elkezdődtek próbáik Frenák Pál vezetésével, szabadtéri lovas nagyprodukcióban közreműködnek, továbbá egy törökországi projektben is részt vesznek.

Eseménydús nyári szünet az M Studiónál

Frenák Pál rendezésében készül az M Studio következő évadának első bemutatója, a csapat már június folyamán elkezdett dolgozni a neves rendező-koreográfussal. A To_R c. táncelőadást 2017. novemberében mutatják be a Flow Fesztivál második kiadásán. Mindkét esemény a Romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN – Administrația Fondului Cultural Național) támogatásával jön létre.

A társulat négy tagja közreműködik A csillagösvény népe c. szabadtéri táncos, lovas nagyprodukcióban, melynek bemutatója a Székely Vágta keretében lesz július 15-én, az Óriáspince-tetőn.

Ezt követően a Tandem Turkey elnevezésű nemzetközi együttműködési programban vesznek részt: az M Studio, a Moira Kulturális és Ifjúsági Egyesület valamint az isztambuli Karakütü Egyesület közös szervezésében valósul meg a Looking At/For The Invisibles (A Láthatatlanok keresése – szabad fordítás) című utcaszínházi projekt. A Tandem projekt célja, hogy az utcán, az emberek között, a mozgásművészet és a színház eszközeivel hozzanak felszínre elhallgatott témákat, mutassanak be emberi sorsokat.

Az együttműködés két részben valósul meg: július 17-22. között a sepsiszentgyörgyi csapat Isztambulba utazik, ahol ottani szociális témákat „visznek színre”: migráció, deportálás, határképzés emberek között, örmény örökség a török kultúrában, a török színház sajátosságai. A kiszállás során egy mozgásszínházi workshopra is sor kerül. A projekt második felvonása szeptemberben valósul meg, amikor a török csapat érkezik Sepsiszentgyögyre és az előzetesen feldolgozott témák helyi megközelítését vizsgálják utcai performanszok keretében.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.