Európai Filmek Fesztiválja Marosvásárhelyen

Negyedik alkalommal szervezi meg Marosvásárhelyen az Európai Filmek Fesztiválját május 16. és 18. között a Román Kulturális Intézet. A filmfesztivált tavaly csak Bukarestben rendezték meg, idén viszont Marosvásárhely újra bekerült a helyszínek közé.

Az Európai Filmek Fesztiválját Bukarestben immár tizennyolcadik alkalommal rendezik meg május 9–15 között, a fővárosban huszonöt ország negyvenkét alkotását vetítik, ezek közül Marosvásárhelyre kilenc film érkezik a Művész moziba.

A rendezvény hagyománya szerint minden évben választanak egy tiszteletbeli nagykövetet, aki a fesztivál promó klipjét is elkészíti, saját szemszögéből alkotva képet az európai film sajátosságairól, és annak szerepéről a globális „mozipiacon”. Az idei rendezvény tiszteletbeli nagykövete Adrian Sitaru rendező.

A Művész moziban május 16-án, pénteken 19 órától a nagy-britanniai Shell (2012, dráma) című filmet vetítik. Május 17-én, szombaton 14 órától az olasz Titokzatos társulat (Magnifica presenza, 2012, dráma), 16 órától a spanyol Péntek Barcelonában (Una pistola en cada mano, 2012, vígjáték), 18 órától a magyar Isteni műszak (2013, fekete komédia), 20 órától pedig a moldáv-román Az ég alsó széle (La limita de jos a cerului, 2013, dráma) című alkotásokat tűzték műsorra.

Május 18-án, vasárnap 14 órától a belgiumi Kinshasai gyerekek (Kinshasa Kids, 2012, dráma), 16 órától a holland Maraton (De Marathon, 2012, vígjáték), 18 órától a görög-német Szeptember (September, 2013, dráma), 20 órától pedig a szlovén Kirándulás (Izlet, 2011, dráma) tekinthető meg.

A filmekre a belépés ingyenes, a helyek függvényében. További információk a festivalulfilmuluieuropean.ro honlapon találhatók.

Share this post

PinIt
scroll to top