Akár appban, akár klubban


Napjainkban már kezdenek kisebbségbe kerülni azok, akik nem rendelkeznek okostelefonnal, vagy egyéb érintőképernyős eszközzel. A hagyományos készülékek pedig kezdenek kiszorulni a piacról. A legújabb technológiáknak köszönhetően pedig mindenféle applikáció készül, hogy az okostelefon-felhasználók kiélvezhessenek és hasznosíthassanak minden percet, amit csak mobillal a kézben töltenek.

pokerMi is az az applikáció? Ma már szókincsünk alapvető kifejezésévé vált ez az angolból eredő szó. Magyarul az alkalmazás megfeleltethető az angol párjának. 2008-ben jelent meg az első ilyen applikáció, az Apple és később a Google Play jóvoltából, majd a többi telefongyártó cég is csatlakozott, nem is beszélve a különböző játékszoftverek mobilra tervezéséről. Ilyenkor a legfőbb szempont az volt, hogy a szoftverek illeszkedjenek a mobileszközök energiafelhasználásához, és ne vonjanak el túl sokat az akkumulátoridőből. Rengeteg tervező és tesztelő dolgozik ma is azon, hogy elkészüljenek, és a felhasználók igényeit kielégíthessék a legújabb alkalmazások. Előtérbe kerül a praktikusság mellett, persze a szórakozás is. Így számtalan vicces alkalmazás létezik, például olyanok is, melyek a legfrissebb poénokat szállítják az internetről. Együttműködve a közösségi oldalakkal, megosztva az információkat, bizonyos alkalmazásokkal, pedig tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal és ismerőseinkkel is.

Játsszunk!

Az egyik legszélesebb a kínálat a játékok terén. Nem számít, hogy stratégiai, ügyességi, logikai, vagy netalántán szerencsejátékról legyen szó, válogathatunk kedvünkre. Versenyezhetünk is, hiszen éles és csak a játékról szóló formái vannak a megmérettetésnek. Az egyik legsokoldalúbb póker alkalmazást a PokerStars adta ki. 2012 óta létező, azóta folyamatosan továbbgondolt program ma már az egész világon elérhető a póker szerelmeseinek. De nem csak mobilon játszható, hanem számítógépen is, sőt van már online poker games is, aminek segítségével ma már mindenkinek lehet saját póker klubja.

A grafika direkt illeszkedik a kisebb méretű képernyőhöz, és könnyen, egyszerűen lehet használni Androidos, vagy iOS rendszerekkel is. Akár, ha ülünk a buszon, vagy várakozunk, játszhatunk egy kis pókert, mert gyorsan, simán fut, nem kell fölösleges időt tölteni a frissítésekkel, letöltésekkel. Forradalmian új, hiszen igazi pénzzel és igazi játékosokkal lehet egy asztalnál ülni, akár még Rafael Nadallal is „összefuthatunk”.

Lehet válogatni a különböző típusú póker közül, az Omaha fajtáitól a hold’em-ig. A ”Play now”, vagyis „Játsz Most” funkcióval olyan asztalhoz tudunk kerülni, ahol azonnal elkezdhetünk játszani, ez pedig olyan asztal lesz, amit előre magunknak állíthatunk be különböző szűrők segítségével. Egy másik változata az azonnali játéknak a „Zoom” funkció, ahol főként, No Limit Hold’em és Pot Limit Omaha fajtákkal találkozhatunk. Elérhetőek még oktatóanyagok és kiegészítő alkalmazások is. Ilyen, például a „Web Cashier”, ami segítségével irányítani tudjuk az igazi-, és játékpénzeket. A PokerStars TV, ahol pedig a legfrissebb videókat és exklúzív interjúkat lehet megnézni, amelyek a versenyekről, eseményekről készültek.