Ez a dal képviseli Romániát a 2017-es Eurovízión! – VIDEÓ


Ilinca és Alex Florea képviselik Romániát Kijevben, az Eurovíziós dalfesztiválon, a ‘Yodel it’ című zeneszámmal, miután megnyerték vasárnap este a romániai selejtezőt.

A kijevi döntőbe jutásért a következő előadók versenyeztek: Ana Maria – “Spune-mi tu”; Tavi Colen és Emma -“We own the night”; Maxim és Nicolae Voiculeţ – “Adu-ţi aminte”; Ramona Nerra – “Save Me”; Eduard Santha – “Wild Child; Instinct – “Petale”; Cristina Vasiu – “Set the Skies on Fire”; Mihai Trăistariu (Mihai) – “I Won’t Surrender”; Xandra – “Walk on By” és Ilinca feat. Alex Florea – “Yodel It”.

A vasárnapi döntőt élőben közvetítette a román közszolgálati televízió és a következő csatornákon volt látható: TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova és online, a TVR+. A győztes dalt kizárólag a közönség szavazata alapján választották ki.

A vasárnap esti show meghívottja volt többek között a román származású Miruna Mănescu, aki idén Svájcot képviseli Kijevben.

Az idei Eurovíziós dalversenyre május 9. és 13. között kerül sor Kijevben, 42 ország részvételével.

Az Eurovíziós dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, az European Broadcasting Union szervezi.

Az első kiadást 1956-ban tartották Luganóban (Svájc).

Románia 1993 óta vesz részt a vetélkedőn.

Romániának eddig elért legjobb eredményei két harmadik és egy negyedik hely: Luminiţa Anghel & Sistem – Kijev, 2005; Paula Seling és Ovi – Oslo, 2010, illetve Mihai Trăistariu – Athén, 2006.

Forrás: AGERPRES