Ez a máramarosi férfi a világ legtehetségesebb lóidomárja

A máramarosi származású 31 éves Miron Bococi 19 éves korában hagyta el az országot, közvetlenül azután, hogy leérettségizett. Türelmének és elszántságának köszönhetően ma a világ legtehetségesebb lószelidítőjének tartják.

Ez a máramarosi férfi a világ legtehetségesebb lóidomárja

„Mindig is a lovak megszállott szerelmese voltam. A szüleimnek otthon is voltak lovai, iskola után segítettem a gondozásukban, szerettem velük dolgozni” – meséli Miron Bococi.

Ennek ellenére már fiatal korában eldöntötte, nem szeretne megrekedni szülővárosában, másképpen képzeli el a jövőjét. Érettségi után, alig tizenkilenc évesen elindult egy közel sem egyszerű úton, ráadásul egyedül, minden segítség nélkül:

„Itthon nem állt előttem túl ígéretes jövő, nem volt kecsegtető számomra fát vágni az erdőben, feltenni a szekérre, aztán megpróbálni eladni. Egy jobb életet szerettem volna, másként képzeltem el a jövőmet. Folyamatosan azon töprengtem, milyen munkát választhatok, ami kellően érdekes, és amelynek során továbbra is lovakkal foglalkozhatok. Aztán egyik nyáron adódott egy lehetőség, hogy Spanyolországba utazzak, megtetszett az ötlet, mivel egy lovas központban kellett dolgozni. Ez teljesen más oldalról közelítette meg az állatokkal való munkát, a gondozást, a lovakkal való összetartozást.

Ettől függetlenül, amit ott láttam, és amivel én valójában foglalkozni szerettem volna, fényévekre álltak egymástól. De sohasem tartott vissza semmi, mindig is azt vallottam, az ember addig mehet el, ameddig viszik a lábai, se közelebb, se távolabb. Autodidakta módon tanultam meg a szakmát, úgy, ahogy tudtam. Jó döntés volt Spanyolországban maradni, de senkinek sem mondtam el, mivel szeretnék foglalkozni valójában, őrültnek tartottak volna. A megélhetésre fogtam mindent, arra, hogy Romániában nehéz az élet, hogy pénzt akarok gyűjteni.

Az elején még én sem tudtam, hogy idomár leszek. Az eredeti terv az volt, hogy dolgozok, pénzt gyűjtök, aztán a megtakarított pénzt tanulásra fordítom, hogy a hobbimmal foglalkozhassak, és ha elég jó vagyok ebben, majd folytatom. Szerencsém volt, egy hölgy ugyanis megengedte, hogy a farmján élő lovakon gyakoroljak azzal a feltétellel, hogy sohasem folyamodok agresszív, erőszakos módszerekhez. Aztán láttam néhány filmet egy amerikai idomárral, lenyűgöző volt ahogyan bánt az állatokkal. És valahol ott és akkor indult el az én személyes útkeresésem.” – meséli Bococi.

Miron Bococi jelenleg Barcelonában, saját lovasfarmján él, és lovasbemutatókon vesz részt. És hogy hogyan sikerül neki ilyen varázslatosan megszelídíteni a lovakat? Elmondása szerint a „varázslatig” legalább fél, de akár egy évnek is el kell telnie: „A sikeres együttműködés kulcsa, hogy nem szabad bántalmazni a lovakat. Az idomítás során rendkívül törékeny kapcsolat és bizalom alakul ki ember és ló között, ami bármelyik pillanatban megszűnhet. Aztán két-három év múlva már minden megy magától, néhány jel, egy kis erőfeszítés, és ők már tudják mit kell tenniük. Emellett rengeteget számít az is, hogyan mozogsz és beszélsz hozzájuk” – mondja a lóidomár.

Miron Bococi

Miron Bococi Free Style Horse Show by me!!
www.irenesuarez.com
Fashion Photographer · Irene Suárez Studio

mas de 115 Millones de visualizaciones, nuestro vídeo ha dado la vuelta al mundo.

Video producido, grabado y editado por mí. Irene Suárez Studio.
En unos meses, estará lista la segunda parte. Con mucha mas caña y alguna sorpresa :).
————————————————————————————

It has been uploaded in 5 main horses pages and shared thousand of times. And among them, we can count more than 115 millions of total views. I don't have words to describe what we feel. Just want to say THANKS so much to all of you!!!
In few months, we are gonna prepare the second part!!!

Video by me: Irene Suárez Studio

www.irenesuarez.com
————————————————————————————

Las principales páginas donde está subido para que podáis ver la locura que se ha desatado:

– Horses Obsessed: 25.952.131 Mill
https://www.facebook.com/Horsesobsessed/videos

– — Palmira, Valle del Cacuca: 37.268.359 Millones
https://www.facebook.com/palmiravallecolombia/

– Galan CXIX un Andere PREs : 15.641.176 Millones
https://www.facebook.com/PferdeFotoSeite/videos

– Wonderful Animals: 23.757.894
https://www.facebook.com/WonderfulAnimals/

– Horse & freedom : 6.123.097 Mill
https://www.facebook.com/Horses-Freedom-1582258222037777/

– Mi facebook: 2.649.157 Mill
– Horse Kingdom: 3.261.223 Millones https://www.facebook.com/HorseKingdom/videos

– Frases Vaqueras: 760.208 millones Visualizaciones https://www.facebook.com/FrasesVaqueras/videos

www.irenesuarez.com
#viralvideo #mironbococi #irenesuarez #horses #horsemanship #videoviral

Közzétette: Irene Suarez – 2016. október 8.

Share this post

PinIt
scroll to top