Guiness-rekorder lett a sepsiszentgyörgyi kerékpáros


Újabb rekordot állított fel az egykeréken helyben ugrálás versenyszámban Orbán-Barra Gábor sepsiszentgyörgyi sportoló az áprilisi Szent György Napok alkalmával, aminek következtében a napokban hivatalosan is bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, adja hírűl a maszol.ro.

Fotó: Sánta István

Fotó: Sánta István

A sepsiszentgyörgyi kerékpáros nevéhez két világrekord is fűződik, amelyeket még 2014-ben állított fel, miután 27, 58 métert hajtott hátrafelé, és 309 alkalommal ugrott egy keréken anélkül, hogy letette volna lábát.

Az útobbi versenyszámban azonban tavaly egy olasz sportoló döntötte meg rekordját 495 ugrással. Orbán-Barra Gábor az idei Szent György Napok keretében 561 alkalommal hajtotta végre az ugrást, ezzel ismét túlszárnyalva az érvényben lévő világrekordot.

A teljesítményről készült jegyzőkönyvet és videófelvételt meg áprilisban továbbították a Guiness-bizottsághoz, amely végül több mint hat hónap után jóváhagyta és iktatta a világrekordot.

Orbán-Barra Gábor elmondta, egyelőre nincs tervében új világrekord-kísérlet, de ha eddigi rekordjait megdöntik, készen áll újra versenybe szállni a cím visszaszerzéséért.

Az extrém sportoló egy hordozható trial bike pályát is készített, amellyel látványos fellépések keretében mutatja be tudását.