Hamarosan becsengetnek! Te készen állsz rá?


Szeptember első napjai még a rutinos iskolások számára is izgalmasak, de azoknak a kicsiknek, akik most kezdik az első osztályt, akár ijesztőek is lehetnek. A szülők azonban kellő felkészüléssel, odafigyeléssel nagyban megkönnyíthetik a csemeték első heteit.

Sok kisdiákban nyilván van egy kis szorongás az iskolás élettel kapcsolatban, amelyen leginkább a szülő tud segíteni, elsősorban személyes példáján keresztül. Nagyon jó megoldás, ha már az iskolakezdés előtt elmeséli saját iskolás jó élményeit. Ha másról nem, a barátokkal való megismerkedésről, az új „bandák” kialakulásáról, vagy éppen a kedves tanító néniről szóló történetek bizalmat ébresztenek a gyerekben az új helyzettel kapcsolatban.

Az is hasznos, ha a tankönyvek beszerzése után a gyermek és a szülő együtt lapozzák át a fejezeteket, illusztrációkat. Így egyrészt közösen ismerkedhetnek meg az új kihívásokkal, másrészt szóba lehet hozni azt is, hogy mi érdekli különösen a gyereket. A nagyobbak esetében tisztázni lehet azt is, hogy mit nem értett korábban. Nem árt, ha a szülő is érdeklődést mutat azzal a sok újdonsággal kapcsolatban, amit a könyvekben talál, és érezteti a gyerekkel, milyen szerencsés, hogy ilyen sok érdekességről tanulhat a szép, színes könyvekből.

foto (2)

“Játszani is engedd…”

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a kisiskolások nem kis felnőttek, hanem még nagyon sokáig gyerekek. Óriási teljesítmény tőlük, hogy alkalmazkodnak a megváltozott követelményekhez, és olyan képességeket fejlesztenek ki magukban, mint az önkontroll, a fegyelem, a megfelelés. Ez pedig éppen elég megterhelő az iskolai idő alatt, így otthon ideális esetben már csak a játékra figyel.

Bármilyen hihetetlen is, nem attól lesz okosabb egy iskolás, ha estig ül a „fejtágításokon”, hanem, ha sokat játszik, mozog a szabad levegőn, ha elegendő mennyiséget alszik, és ha egészségesen táplálkozik. Persze az sem árt, ha alaposan megtanul írni, olvasni és számolni – de ezt már nyugodtan a tanító nénire bízhatjuk.

Mindenképpen a gyerekkel együtt menjünk el beszerezni a taneszközöket, tankönyveket. Bár biztosan lesznek viták arról, hogy milyen mesefigura legyen a tolltartón és milyen színű legyen a könyvborító, de a lehetőségekhez képest vegyük figyelembe a gyerek ízlését, hiszen ő fogja egy éven át használni a taneszközöket, legyen meg hát hozzá a kedve! Ugyanakkor azt is gondoljuk át, mennyi időre veszünk táskát, tornazsákot, tolltartót, módunkban áll-e azt évente lecserélni, ha már „ciki” lesz a Pókemberes vagy a hercegnős cucc? Az iskolatáskát vásárlás előtt mindenképp próbáltassuk fel a gyerekkel, nézzük meg, valóban kényelmes-e az ergonómiailag tervezett táska. Arra is ügyeljünk, hogy ne legyen már önmagában is olyan nehéz, hogy azt a kisiskolások ne bírják el hosszabb távon.

A legtöbb helyen adnak listát a beszerzendő tanszerekről, nekünk csak ki kell pipálni a megvásárolt tanszereket. De készüljünk fel arra is, hogy évközben mindig kevésnek bizonyul az előírt ceruza- vagy füzetmennyiség, ezért a nyár végi, szezonális akciókban vegyünk ezekből többet. Otthon ezeket a plusz darabokat mi magunk tegyük el biztos helyre, hogy később is meglegyen (a gyerekek többsége nem tud ebben az életkorban még vigyázni a holmijára).

Az iskolások segítségéért szeptember 14-ig, akik belép a Profi Office-ban 10% kedvezményben részesül minden táska és tolltartó vásárláskor!

Új formák, a számtalan fantasztikus minta, széles kiegészítő termékválaszték mellett 2013-ban is minden Herlitz védjegyű iskolatáska ergonomikus kialakítása és a biztonsága jelenti a minőséget, 100%-osan megbízható társ a gyerekeknek az iskolai kalandokhoz.

Vásárlóink nagybevásárláskor tombolát is átvehetnek.

Aki szeptember 14-ig 100 lej értékben tanfelszerelést vásárol annak a neve bekerül a szerencsekalapban. A szerencsések 200 lej értékű utalvány nyerhetnek, amelyet szintén a Profi Office-ban levásárolhatnak. Sorsolás szeptember 16-án a Gaga Rádióban.

Profi Office … ha igazan minőségre van szüksége