Kiakadtak a magyarok, hogy ‘román’ nyerte a TV2 tehetségkutatóját!


Olvasom a Facebook kommenteket és nem hiszem el, hogy 2016-ban még mindig ott tartunk, hogy a magyarországi magyarok azon vannak kiakadva, hogy megint egy ‘román’ nyert…

star-academy-szocs-renata

Megint a román nyert, mert az erdélyiek megszavazták, idehozza a fél pereputtyáját és elveszi a munkánkat, mert megint a románnak kellett nyerni – ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel bombázzák a közösségi oldalt azok a magyarországi kommentelők, akik nem tudják lenyelni, hogy tegnap este Szőcs Renáta nyert a TV2 Star Academy tehetségkutatóját.

Sőt van, aki a politikát is belekeveri, mert hát azzal mindig jó takarózni, van, aki tudni véli, hogy bezzeg az idei Eurovíziós Dalfesztiválon egy szavazatot sem kapott Magyarország az erdélyi magyaroktól, de azt már nem tudja, hogy azért nem, mert kizárták Romániát a versenyből, így nemhogy az erdélyi magyarok, de még a románok sem szavazhattak.

Ezt már olvastad? Tartok egy hajléktalan rabszolgát…

Szomorú belegondolni, hogy egy kereskedelmi csatorna tehetségkutató versenye, ahol nyilván az győz, akire a legtöbb szavazatot leadták, ilyen mély érzelmeket – és nem pozitívakat – hoz fel. El tudom fogadni, hogy Szőcs Renáta azért nyert, mert az egész erdélyi magyarság rá szavazott, de kérdem én, hogy hol volt az a 10 millió magyarországi szavazó, aki akár Dávidot, Ivánt vagy Alexandrát vihette volna a győzelemre?

Csak pár hozzászólás a sok ezerből, ami elárasztotta a Facebookot tegnap este és ma reggel. Órákig ülhetnék itt és szedhetném a kommenteket, nem teszem, de íme itt egy pár:

fb-komment4

fb-komment1

Természetesen nem mindenkinek futott el az agyvize a győztes hallatán:

fb-komment2

fb-komment3

Én még azt is el tudom fogadni, hogy nem ő volt a legjobb a tegnap esti versenyben, főleg ha azt vesszük, hogy milyen dalokat kapott, de akkor ne keverjük bele az erdélyi származását, a politikát és még ki tudja mi mindent, csak hogy a belső frusztrációnkat egy komment erejéig kiélhessük.

Ne felejtsük el emberek, hogy ez egy verseny, az nyer, akire a legtöbben szavaznak. Bárki megnyerhette volna a Star Academy-t, mert az a 4 énekes, aki tegnap este színpadra lépett a döntőben, mind megérdemelte volna a győzelmet. Kíváncsi volnék rá, hogy a sok véleményt nyilvánító közül szavazott-e valaki?!

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


6 thoughts on “Kiakadtak a magyarok, hogy ‘román’ nyerte a TV2 tehetségkutatóját!

 1. Erika

  Nem követtem a műsort, ahhoz nem tudok hozzászólni. De nem pár idióta képvisel tízmilliót, csak gratulálni tudok az ‘írónak’! Ha az a szándéka, hogy embereket uszítson egymásnak, ahhoz is csak gratulálni tudok!

  Válasz
 2. Edina

  Nem vagyunk ,, romanok,,!!!! Aki nem tudja Erdelyben is elnek magyarok!!! Amitol Romaniaban elunk nem vagyunk masabbak mindt a magyarorszagi magyarok!!! Mindenkinem megvolt az eseje, hogy nyerhessen!!

  Válasz
  • Sándor

   Kedves Edina ! Azok nevében kérek elnézést akiknél még nem gurult el a “gyógyszer” és a határon túli magyarokat —magyarként ismerik ! Ennek az okát talán a “MURPHY-törvényei” magyarázhatják meg ! Íme : ” a földön létező tudás mennyisége állandó érték—de a népesség rohamosan növekszik !

   Válasz
  • Szakál Péter

   De bizony mások vagytok!
   Méghozzá igazi Magyarok vagytok ott ti erdélyben és mindenhol akiket más országhoz csatoltak egykor! Ha kívánhatnék egyet! Azt kívánnám,hogy minden Magyar legyen olyan mint az elcsatolt Magyarok és megszűnne végre a széthúzás!
   Nem tudnának többé egymás ellen hergelni minket!
   Minden tiszteletem és szeretetem az elcsatolt Magyarságé! Ma már sajnos kevesen tudják,hogy miken mentek és még ma is miken mennek keresztül a Magyarok idegen országokban!

   Válasz
 3. Nagy Diana Antonia

  Az en velemenyem az, hogy belathatnak mar a buta es rosszindulatu anyaorszagi magyarok(akik annak idejen ellenunk szavaztak)hogy eggyek vagyunk, hiaba a hatarvonal kozottunk,az mar semmit nem jelent.
  Nem mindegy,hogy valaki Budapestrol,Sopronbol,vagy Csikszeredabol jott ?Szerintem mind egyforma magyarok vagyunk, ha kertuk ,ha nem a visszahonositast, es arrol, hogy mi a hatarnak ezen oldalan ragattunk nem tdhetunk rolla es ezert nem is kellene ilyet mondani, hogy ,,mar megint egy roman nyert”,.miert nem ugy mondja,hogy egy,,romaniai magyar” Majx meglatjatok mikor a bevandorlok ellepnek bennunket….

  Válasz
 4. sándor

  Az idióta anyuk istene, az a sok tápos marhának. Nagyképü müveletlen ökör, kinek fogalma nincsen ki honnan származik. Jó szivvel le Tótoznám a többséget a csonka honban, tiszelet a kivételnek, szerencsére van. Ami szellemi, anyagi értéket kaptak a ” Románoktól ” az mérföldekkel tólta előre a Románozók sorsát is sajnos. Fogalmuk nincs mit jelent minden nap megküzdeni Magyarságodért . Csak annyit tudok mondani süjjön le a pofájáról a bör annak, aki Románozza az Erdélyi Magyarokat.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.