Kiakadtak a magyarok, hogy ‘román’ nyerte a TV2 tehetségkutatóját!


Olvasom a Facebook kommenteket és nem hiszem el, hogy 2016-ban még mindig ott tartunk, hogy a magyarországi magyarok azon vannak kiakadva, hogy megint egy ‘román’ nyert…

star-academy-szocs-renata

Megint a román nyert, mert az erdélyiek megszavazták, idehozza a fél pereputtyáját és elveszi a munkánkat, mert megint a románnak kellett nyerni – ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel bombázzák a közösségi oldalt azok a magyarországi kommentelők, akik nem tudják lenyelni, hogy tegnap este Szőcs Renáta nyert a TV2 Star Academy tehetségkutatóját.

Sőt van, aki a politikát is belekeveri, mert hát azzal mindig jó takarózni, van, aki tudni véli, hogy bezzeg az idei Eurovíziós Dalfesztiválon egy szavazatot sem kapott Magyarország az erdélyi magyaroktól, de azt már nem tudja, hogy azért nem, mert kizárták Romániát a versenyből, így nemhogy az erdélyi magyarok, de még a románok sem szavazhattak.

Ezt már olvastad? Tartok egy hajléktalan rabszolgát…

Szomorú belegondolni, hogy egy kereskedelmi csatorna tehetségkutató versenye, ahol nyilván az győz, akire a legtöbb szavazatot leadták, ilyen mély érzelmeket – és nem pozitívakat – hoz fel. El tudom fogadni, hogy Szőcs Renáta azért nyert, mert az egész erdélyi magyarság rá szavazott, de kérdem én, hogy hol volt az a 10 millió magyarországi szavazó, aki akár Dávidot, Ivánt vagy Alexandrát vihette volna a győzelemre?

Csak pár hozzászólás a sok ezerből, ami elárasztotta a Facebookot tegnap este és ma reggel. Órákig ülhetnék itt és szedhetném a kommenteket, nem teszem, de íme itt egy pár:

fb-komment4

fb-komment1

Természetesen nem mindenkinek futott el az agyvize a győztes hallatán:

fb-komment2

fb-komment3

Én még azt is el tudom fogadni, hogy nem ő volt a legjobb a tegnap esti versenyben, főleg ha azt vesszük, hogy milyen dalokat kapott, de akkor ne keverjük bele az erdélyi származását, a politikát és még ki tudja mi mindent, csak hogy a belső frusztrációnkat egy komment erejéig kiélhessük.

Ne felejtsük el emberek, hogy ez egy verseny, az nyer, akire a legtöbben szavaznak. Bárki megnyerhette volna a Star Academy-t, mert az a 4 énekes, aki tegnap este színpadra lépett a döntőben, mind megérdemelte volna a győzelmet. Kíváncsi volnék rá, hogy a sok véleményt nyilvánító közül szavazott-e valaki?!