Medve kergette meg a magyar olimpikont a Szent Anna-tónál

Medve kergette meg Bernek Péter olimpikont a Szent Anna-tónál – legalábbis erről töltött fel videót a rövid pályán világ- és Európa-bajnok úszó.

Az nem tudni, hogy mennyire volt komoly az eset, lévén Bernek karcolás nélkül megúszta, de videón egyértelműen látszik a medve, amely közeledik a táborhelyéhez, majd megeszi a kajájukat. Mondjuk, idén nyáron ez egyáltalán nem volt szokatlan, hogy a kirándulók medvével találkoznak a Szent Anna-tónál, ami a hely gondnoka szerint azzal függ össze, hogy idén nyáron kész élelmiszert árusító bódékat nyitottak a tó partján: az egyikben hot-dogot, míg a másikban kürtős kalácsot készítenek.

Az ezekből áradó illat az egyik ok, ami odacsalogatja a medvéket. A második ok, hogy idén a szokásosnál is melegebb volt, ezért a medvéknek nagyobb szüksége volt a tóban történő hűsölésre. A harmadik ok természetesen a megszaporodott medveállomány.

Bernek néhány úszótársával pihen Erdélyben a Szent Anna-tó mellett – a Facebookon posztolt képeik alapján – voltak már a Transzfogarasi úton is, illetve Segesvár, Székelykeresztúr és Gagy szépségeit is látták már. Bernek Péter korábban nyert ifjúsági olimpiai- és Európa-bajnoki címet, volt már felnőtt rövid pályás Európa-bajnok 2015-ben 400 méteres gyorsúszásban, illetve ugyan ebben a számban világbajnok is még 2014-ben. Nagy medencés Európa-bajnokságról egy ezüstérem a legjobbja még 2012-ből 200 méteres hátúszásban. A legutóbbi budapesti világbajnokságon is ebben érte el a legjobb eredményét, hatodik helyet szerzett. Londonban és Rió de Janeiróban indult az olimpián.

A nagy futam

Lássuk a medvét!
A mai futóedzés letudva, pedig csak egy átlagos pikniket terveztünk mára…
A kék hűtőtáska lehetett ennyire vonzó, vagy a szendvicsek és a keksz illata, de sikerült előcsalogatni a macit a málnásból. Karcolás – és kaja – nélkül megúsztuk. Ugye-ugye, ne igyál előre a medve bőrére:)
#erdely2017 #ontour #bvsczuglo #bestrongaa

Közzétette: Bernek Péter – 2017. augusztus 29.

Forrás: maszol.ro/Benedekfi Szabolcs/Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top