Megkezdődött az Eurovíziós Dalfesztivál

Megkezdődött az Eurovíziós Dalfesztivál Koppenhágában. Az ünnepélyes megnyitót vasárnap este tartották, összesen 37 ország előadói vonultak be a dán főváros Városházájára, ahol egy nagyszabású partival indult a verseny. A verseny helyszíne egy sziget a koppenhágai kikötőben, Refshaleöen, ahol korábban hajógyár működött.

Kállay-Saunders András

A versenyt idén azért tartják a dán fővárosban, mert tavaly Malmőben Emmelie de Forest dán énekesnő győzött Only Teardrops című dalával. Az előadó idén a dalfesztivál hivatalos dalát, az általa írt Rainmakert fogja előadni a showműsor szombati fináléjában.

Az idei versenyen Magyarországot Kállay-Saunders András képviseli a Running című dallal, Romániát pedig Paula Seling & OVI a Miracle című dallal.

A keddi elődöntő 16 eladója hétfőn este mutatta be először élőben produkcióját főpróbán, a titkosan pontozó öttagú nemzeti zsűrik előtt. Ez adja a produkciók értékelésének egyik felét, a másikat a nézők szavazatai: a keddi elődöntőben a nézők az utolsó dal elhangzása után 15 percig szavazhatnak sms-ben az előadókra, az egyes országok szavazói saját fellépőikre nem szavazhatnak.

A zsűrik és a nézők voksainak egyenlő arányú kombinációja alapján dől el a továbbjutók kiléte. A keddi első elődöntő 16 előadójából 10 jut a szombati fináléba.

Share this post

PinIt
scroll to top