Rangos díjat kapott Dancs Annamari


A sepsiszentgyörgyi énekesnő kapta Az évad operettszínésze díjat szombat este a Budapesti Operettszínházban, ahol a magyar operett napja alkalmából adtak át elismeréseket.

dancs-annamari

Dancs Annamari a klasszikus operettek szubrett szerepeiben, különös tekintettel a Csárdáskirálynőben (Stázi szerepében) nyújtott teljesítményéért kapta a díjat.

Annamarit eképpen méltatták:

„Kislányos báj és elbűvölő nőiesség, egy tűzről pattant sepsiszentgyörgyi művésznő, aki ma már nem csak szülőföldjének nagy kedvence, de a budapesti nézők szívébe is belopta magát. Csodálatos énekhangját és szertelen játékkedvét több műfajban is gyakorolja: operett, musical, zenés játék, sztepp, rock, keringő számára egyre megy.
Az operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó kezdeményezésére 2002 óta október 24-én ünneplik a Magyar Operett Napját — a műfaj két kiválóságának élete is szorosan kötődik ehhez a dátumhoz: 1882-ben e napon született Kálmán Imre, 1948-ban pedig ekkor hunyt el Lehár Ferenc. Ezen a napon több kategóriában adják át a Budapesti Operettszínház elismeréseit.

További díjak, kitüntetések díjazottjai:

  • az évad musicalszínészének járó elismerést Szomor György vehette át, az Isten pénze című produkció, Scrooge szerepében nyújtott teljesítményéért,
  • az évad legígéretesebb ifjú művészének odaítélt Marsallbot-díjat Gubik Petra a Fame című musical Carmen szerepében nyújtott alakításáért kapta meg,
  • a Musica Hungarica Kiadó életműdíját Benkóczy Zoltánnak ítélték oda több évtizedes színművészi teljesítményéért,
  • a Bársony Rózsi-emlékgyűrűt Kállay Bori a Csárdáskirálynő Anhilte szerepében nyújtott teljesítményéért vehette át.

Forrás: vhegy.com