Romániában élsz, román vagy! – Vallja egy erdélyi magyar férfi


Kiverte a biztosítékot az az erdélyi fiatalember, aki egy interjú során bevallotta, románnak érzi magát, pedig magyar és magyarul is beszél. Az interjú most került fel a YouTube-ra, végig sértette az erdélyi magyar közösséget.

roman-vagy

Információink szerint a felvétel még 2013-ban készül Gyulafehérváron, a románok nemzeti ünnepén. Ekkor állították meg alanyunkat, és interjút vettek tőle. Véleménye sok romániai magyar emberben kiverte a biztosítékot.

“Végül is… románok vagyunk. Oké, ha magyar is vagyok és itt lakok, román vagyok.” – nyilatkozta a fiatalember, aki vélhetőleg Gyulafehérváron él.

Szerintetek igaza van? Valóban románok lennénk?

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


8 thoughts on “Romániában élsz, román vagy! – Vallja egy erdélyi magyar férfi

 1. Kovács András

  “végigsértette az erdélyi magyar közösséget”, “sok romániai magyar emberben kiverte a biztosítékot”
  Mindig meg tudtok lepni a magyartalan, többszörös logikai bukfenceket vető szókapcsolataitokkal. (Helyesebb lenne a vérigsértette az erdélyi magyar közösséget, illetve embernél kiverte a biztosítékot. Hisz az emberben igazából nincs biztosíték 🙂 )
  Amúgy egy hatásvadász gány anyag ez, de úgy néz ki, ezzel meg tudtok szólítani, pillanatnyilag egy réteget. Szomorú, hogy ilyesmire utaztok.

  Válasz
   • Petike

    Nem vagy te szőke Katika? Vagy Te már elolvasás előtt is tudod netán, hogy egy írás tetszeni fog-e, vagy sem?

    Válasz
   • mogyoro

    ez rad is vonatkozik 🙂 amugy meg kinek mi koze ahhoz h valaki minek erzi magat? mindenki erezze magat aminek akarja, privat ugye. akinel kiveri a biztositekot az h masvalaki milyen gondolatokkal el, annak sulyos problemai vannak.

    Válasz
 2. Ödön

  Ez verte ki a biztosítékot? Békés, nyugodt, boldog embert láthattunk a vidóban! Az az alak netán sokkal jobb, aki vonattal lement Bukarestbe, amikor volt a Román-Magyar meccs, hogy üssön agyon egy pár román embert, mert ő bizony magyar!

  Válasz
 3. Laci

  1. Te nem vagy magyar.
  2. Koltozz ki Nigeriaba.
  3. A te magyarazatod szerint ott mar neger leszel.

  Válasz
 4. Janko

  Romaniaba elsz es te kreten vagy dadogo zsoldos ! ha neked fontos a Dec. 1 koltozzel Teleorman megyebe;oda valo vagy egyebkent amilyen szornyen mekegsz magyarul,…szegyent hozol a magyarsagra te semmi ember !!!

  Válasz
 5. lejanos

  No hát fenti gondolatok okán az Unió a föld kerekség népeit szeretnék össze keverni a faji és nemzetiségi eszmék eltörlése miatt.Egy példa Vas Albert Amerikába kezdte írogatni a nemzeti kérdések hova tartozások kérdését feszegette .Mindenki ellene volt. Mondták Amerikába mindenki bevándorló Bolondnak titulálták.Egyébként Németül beszélnek Ausztriába ,Németországba ,Svájcba.De nem gondolják hogy a másik ország Állam polgárai gyökértelen emberek lennének sem ide sem oda nem tartoznának.A történelem során sokszor volt a háborúk oka.Minden nemzetnek van sérelme elcsatolt területek miatt.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.