Székely Szabolcs a román labdarúgó-bajnokság új gólgyárosa


A Temesvár csapatában játszó Székely Szabolcs vezeti – holtversenyben egy román játékossal – a román labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját: a mindeddig alig ismert 28 éves erdélyi magyar futballista csapata nyolc góljából hatot szerzett.

szekely-szabolcs

Az ACS Poli Timisoara többek között Székely Szabolcs kiváló teljesítményének köszönhetően áll az élen a román bajnokságban négy forduló után.

A nagyenyedi születésű, erős testalkatú, kopaszodó csatár jószerivel a semmiből tűnt fel. A mostani idény előtt többnyire másod-, harmad- és negyedosztályú csapatokban játszott – korábban mindössze hétszer lépett pályára a román első osztályban -, s a temesrékási Atletic Club Recas csapatával küzdötte fel magát a másodosztályba. Ez a csapat engedte át helyét a temesvári ACS Polinak, amely a rékási játékosállományt is megörökölte. A Poli pedig immár az élvonalban kezdte meg a pár hete indult idényt.

A román bulvársajtó és a sportújságok próbálják megfejteni az erdélyi magyar focista kirobbanó formájának titkát. A Libertatea bulvárlap azt közölte, hogy a csatár a borból nyeri az inspirációt az ellenfél kapuja előtt, és az ital ad magyarázatot arra is, hogy miért nem volt már korábban is ennyire eredményes.

Székely Szabolcs a Click bulvárlapnak nyilatkozva igazságtalannak tartotta, hogy iszákosnak könyvelték el. Hozzáfűzte, ennek egy évekkel ezelőtti felvétel képezi az alapját, amelyen a borairól híres Temesrékás egyik borpincéjében tartott ünnepségen a riporter kérésére a kamera előtt koccintott az egyik csapattársával. A csatár azt tartotta mostani sikerei titkának, hogy kiköltözött a temesvári diákotthonból, ahol az elmúlt években a diákok zajos életét élte.

Edzője, Vali Velcea a Digi24 televíziónak tréfásan elmondta, Székely Szabolccsal csak “az ostort pattogtatva” lehet eredményt elérni. Hozzátette, az ostorpattogtatást azonban maga a csatár is megköszönte.