Utazd be Erdélyt vonattal! Nagyon nem fogod megbánni!

Ma ismét divatba kezdenek jönni a vonatos kirándulások, főként, hogy több vasúttársaság a múlt század hangulatait idéző fülkéket bocsájt az érdeklődők rendelkezésére, természetesen a mai kor luxuskövetelményének és kényelmének megfelelően.

Utazd be Erdélyt vonattal! Nagyon nem fogod megbánni!

Nos, úgy néz ki, hogy Erdélyt is be lehet utazni vonattal, legalábbis ezt szeretné megvalósítani pár fiatal, akik egy utazási iroda részeként ajánlják a turisták figyelmébe az erdélyi körutat.

– Két dolog miatt döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk bevezetni ezt a vonatos kirándulást: egyrészt mert úgy éreztük, hogy Romániában a turizmus eléggé stagnál, másrészt pedig azt tapasztaltuk, hogy külföldön egyre népszerűbbek a vasúti kirándulások. És azzal is vicceltünk, hogy mivel úgyis a CFR (román vasúttársaság) járatai amúgy is gyakran haladnak 30 km/h sebességgel a rossz infrakstruktúra miatt, miért ne használnánk ki ezt az adottságot – mesélték a Transilvania Train turisztikai szolgáltatás alapítói. Ők név szerin: Alexandra Grigore, Cristi Pitulice, Oana Pricop, és Alina Deak.

Az út úgy van megszervezve, hogy a kirándulók az erdélyi turisztikai látványosságokat, kulturális eseményeket is megtekinthessék. A vonatos kalandra augusztus 31. és szeptember 3. között kerül sor a Brassó-Segesvár-Medgyes-Gyulafehérvár-Szászsebes-Nagyszeben-Fogaras vasúti vonalon. A szervezők a CFR-től bérlik a szerelvényt, amelyet az igényeknek megfelelően átalakítottak. A mozdony 5 vagont húz maga után, amelyen 230 utas fér el, a szerelvényen bár is van.

A kirándulás ára egy főre 650-780 euróba kerül a 4 napra, ami tartalmazza a szállást, az étkezést, és két workshopot. Az árban még benne vannak a múzeumi, egyéb kulturális intézmények belépői is, írja a ShareThis.ro.

Share this post

PinIt
scroll to top