A világ jelenleg legaktuálisabb problémájával foglalkozik Nemes Tibor első szóló dala!

Megjelent a marosvásárhelyi Nemes Tibor első szóló dala, amely a Nem jó így címet kapta, a világ jelenleg legaktuálisabb problémájával foglalkozik.

“Fogadjátok szeretettel első szóló dalomat! A világ jelenleg legaktuálisabb problémáját karolja fel a dal. Tegyük jobbá a világot EGYÜTT! 🙂 Remélem elnyeri tetszéseteket. Osszátok, terjesszétek.” – ezekkel a szavakkal harangozta be Nemes Tibor legújabb szerzeményét, amelyben Vízi Imre vokálozik. A dal szövegét Suba Zsuzsi írta, zenéjét Kovács Norbert szerezte.

Fodor Orsolya a következőket írja a dalról:

“Hogy is lesz több mint 50 nem-ből végül egy nagy, biztató igen?
Ha valaki sok szöveggel találkozik, akkor magyartanárként én biztos igen… Én nem értek a zenéhez, csak érzek dolgokat: például azt, hogy egy dallam tetszik, vagy idegesít; kellemes vagy sérti a fülemet; megnyugtat vagy felzaklat. És nálam az még mindig nem elég, ha jó érzéssel tölt el a hallgatása, már-már szakmai ártalom, hogy elsősorban a szövegére figyelek. Ritka az az eset, hogy a nagyszerű dallam elnézővé tesz egy gyenge szöveg hallatán. Hogy jártam most, amikor először meghallgattam ezt a dalt? Az első reakcióm az volt, hogy „Gyorsan, gyorsan, még egyszer meg akarom hallgatni!” Aztán a nem is tudom hányadik újrahallgatás után kezdett letisztulni, miért fogott meg annyira. A dallam, amiről én magamtól szakmai szempontból semmit nem tudnék írni, egy szakértő ismerősöm szerint „profi produceri munka”, az értékét roppant módon növeli az igényes háttérvokál (ha jól értettem, Vizi Imre keze, akarom mondani, hangja van benne…). De mi is van a szöveggel? A sokadik újrahallgatásnál döbbentem rá, hogy abszolút bravúrosan, fordított pszichológiával hívja fel mai, teljesen aktuális gondokra a figyelmet. Európa esik szét az elidegenedés, az elembertelenedés, a szeretetlenség és az előítéletek miatt. Ebben a dalban pedig egy Isten adta tiszta, csengő hangon felcsendül a figyelmeztetés: „Nem jó így!” Egyből arra gondoltam, mégiscsak van remény, ha egy fiatal srác ennyire fontosnak tartja ezt kihangsúlyozni. Amit elront az idősebb generáció, azt talán helyrehozzák azok a „mai fiatalok”, akiknek helyén van a szívük. Ebben a dalban több mint 50-szer hangzik el a „nem” vagy a „ne” szó (megszámoltam) , ez egy „hiányvers” valójában, ami valóban nagyon sikeresen hangsúlyozza ki mindazt, ami a valóság, annak érdekében, aminek ezt fel kellene váltania mindenikünk életében. Szó van itt öröklétről, álmokról, szeretetről, keresésről, közeledésről, egymás tiszteletéről, alázatról… Én most csak annyit tudok, hogy már kevésbé kétkedően nézek a jövőnkre, ha vannak a közelünkben ilyen mély gondolatokat fontosnak tartó fiatalok. És még annyit hozzátennék: azért imádkozom, hogy ezek a bizakodó, életerős szívek immunisak tudjanak maradni a mai média értéktelen ürességeket kedvelő és megkedveltető „ez nem elég piacos”-politikájával szemben.”

Share this post

PinIt
scroll to top