23 millió eurót költöttek el a résztvevők az idei Untold fesztiválon, ahol Emil Boc is jelen volt


Lezajlott a hétvégén Kolozsváron a megközelítőleg 300.000 látogatót vonzó Untold fesztivál. A szervezők ezúttal sem panaszkodhatnak, ugyanis az idei résztvevők 23 millió eurót költöttek, ami 3 millióval haladja meg a tavalyi bevételt.

Egyszerű számítások szerint, a 300.000 látogató, fejenként átlagban 50 eurót költött el naponta.

„Mi szendvicset, cheesecake-et és kávét árulni jöttünk a helyszínre. A becsléseink szerint 20-30 százalékkal kellett volna meghaladnunk a tavalyi bevételt, de szerencsére várakozáson felül teljesítettünk. Egy átlagos naphoz képest, itt háromszoros bevételre tettünk szert” – mondta az egyik étterem vezetője.

Ezenkívül az összes meghirdetett – szám szerint 12.900 – szálláshelyet is elfoglalták a fesztiválozók, független attól, hogy luxulhotelekről vagy panziókról volt szó. Ezek esetében is az árak 10 %-kal nőttek a tavalyiakhoz képest.

“A szálláshelyet idejében lefoglaltam, nyolc hónappal a fesztivál előtt, mert tudtam, hogy utolsó percben nehéz lesz. Azonkívül 600-700 lej költőpénz volt nálam, és ez így megfelelt” – mondta az egyik résztvevő.

Hasonlóan vélekednek a szálláshelyek tulajdonosai is: “Nyolc hónappal ezelőtt a mi vendéglátó egységünkben már nem volt szabad szálláshely erre az időpontra. Az egyik fesztiválozó még a tavalyi rendezvény végén kérte a foglalást az idénre” – számolt be az egyik vendéglátó egység tulajdonosa.

A rekord mennyiségű látogatót Armin van Burren fellépése vonzotta, a fesztivál harmadik napján. Ekkor több mint 80000 látogató tartózkodott egyszerre a fesztivál területén. Köztük volt Kolozsvár polgármestere is, Emil Boc, aki minden bizonnyal az est egyik legpazarabb fotójáért „felelős”.