23 millió eurót költöttek el a résztvevők az idei Untold fesztiválon, ahol Emil Boc is jelen volt


Lezajlott a hétvégén Kolozsváron a megközelítőleg 300.000 látogatót vonzó Untold fesztivál. A szervezők ezúttal sem panaszkodhatnak, ugyanis az idei résztvevők 23 millió eurót költöttek, ami 3 millióval haladja meg a tavalyi bevételt.

Egyszerű számítások szerint, a 300.000 látogató, fejenként átlagban 50 eurót költött el naponta.

„Mi szendvicset, cheesecake-et és kávét árulni jöttünk a helyszínre. A becsléseink szerint 20-30 százalékkal kellett volna meghaladnunk a tavalyi bevételt, de szerencsére várakozáson felül teljesítettünk. Egy átlagos naphoz képest, itt háromszoros bevételre tettünk szert” – mondta az egyik étterem vezetője.

Ezenkívül az összes meghirdetett – szám szerint 12.900 – szálláshelyet is elfoglalták a fesztiválozók, független attól, hogy luxulhotelekről vagy panziókról volt szó. Ezek esetében is az árak 10 %-kal nőttek a tavalyiakhoz képest.

“A szálláshelyet idejében lefoglaltam, nyolc hónappal a fesztivál előtt, mert tudtam, hogy utolsó percben nehéz lesz. Azonkívül 600-700 lej költőpénz volt nálam, és ez így megfelelt” – mondta az egyik résztvevő.

Hasonlóan vélekednek a szálláshelyek tulajdonosai is: “Nyolc hónappal ezelőtt a mi vendéglátó egységünkben már nem volt szabad szálláshely erre az időpontra. Az egyik fesztiválozó még a tavalyi rendezvény végén kérte a foglalást az idénre” – számolt be az egyik vendéglátó egység tulajdonosa.

A rekord mennyiségű látogatót Armin van Burren fellépése vonzotta, a fesztivál harmadik napján. Ekkor több mint 80000 látogató tartózkodott egyszerre a fesztivál területén. Köztük volt Kolozsvár polgármestere is, Emil Boc, aki minden bizonnyal az est egyik legpazarabb fotójáért „felelős”.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.