500 millió dolláros bevételt produkált az elindítást követő két hónapban a Pokemon Go


Újabb csúcsteljesítményt tudhat magáénak a már eddig is számtalan rekordot döntögető Pokemon Go: a mobilos játékok sorában a legrövidebb idő alatt sikerült elérnie az 500 millió dolláros bevételt. Annak ellenére, hogy a játékosok száma az indulás óta 30 százalékkal csökkent világszerte, a Pokemon Go karrierje itt még nem ér véget, a becslések szerint az év végéig eléri az egymilliárd dolláros küszöböt.

pokemon-go

Kevés okostelefonra vagy táblagépre telepíthető játékról mondható el, hogy félmilliárd dollárnál nagyobb bejövetelt sikerült produkálnia, a Pokemon Go viszont rekordidő alatt lépte át ezt az összeget, ezzel pedig olyan alkalmazásokat utasított maga mögé, mint a töretlen népszerűségnek örvendő Candy Crush Saga, a Puzzle&Dragons, vagy a Clash of Clans. A zsebszörnyek begyűjtésére épülő applikációnak mindössze hatvan napra volt szüksége, hogy 500 milliónyi bevételt hozzon a konyhára. Ezzel szemben a Candy Crush Saga 200, a Puzzle&Dragons és a Clash of Clans pedig több mint 400 nap alatt érte el ugyanezt az összeget.

A Niantic által fejlesztett alkalmazásnak az elindítását követő két hónapban számtalan más rekordot is sikerült megdöntenie. Nemcsak a legtöbbet letöltött alkalmazás cím birtokosa lett, de rekordsebességgel érte el az ötven milliós letöltést is a Play Store-ban.

A Pokemon Go karrierje azonban itt még nem ér véget, a játék biztos léptekkel menetel tovább, és minden esélye megvan arra, hogy az év végéig átlépje az egymilliárd dolláros álomhatárt is. Habár népszerűsége egyelőre visszaesőben van, a becslések szerint elégséges idő áll rendelkezésére, hogy további 500 milliós bejövetelt hozzon.

Mint ismert, az Apptopia elemző vállalat által közzétett adatok szerint, augusztus végén a Pokemon Go elindult azon a lejtőn, amely végül az aktív felhasználók egyharmadának az elvesztéséhez vezetett. A csúcspontot július közepe jelentette, ekkor ugyanis 45 millió aktív felhasználója volt az alkalmazásnak.