500 millió dolláros bevételt produkált az elindítást követő két hónapban a Pokemon Go


Újabb csúcsteljesítményt tudhat magáénak a már eddig is számtalan rekordot döntögető Pokemon Go: a mobilos játékok sorában a legrövidebb idő alatt sikerült elérnie az 500 millió dolláros bevételt. Annak ellenére, hogy a játékosok száma az indulás óta 30 százalékkal csökkent világszerte, a Pokemon Go karrierje itt még nem ér véget, a becslések szerint az év végéig eléri az egymilliárd dolláros küszöböt.

pokemon-go

Kevés okostelefonra vagy táblagépre telepíthető játékról mondható el, hogy félmilliárd dollárnál nagyobb bejövetelt sikerült produkálnia, a Pokemon Go viszont rekordidő alatt lépte át ezt az összeget, ezzel pedig olyan alkalmazásokat utasított maga mögé, mint a töretlen népszerűségnek örvendő Candy Crush Saga, a Puzzle&Dragons, vagy a Clash of Clans. A zsebszörnyek begyűjtésére épülő applikációnak mindössze hatvan napra volt szüksége, hogy 500 milliónyi bevételt hozzon a konyhára. Ezzel szemben a Candy Crush Saga 200, a Puzzle&Dragons és a Clash of Clans pedig több mint 400 nap alatt érte el ugyanezt az összeget.

A Niantic által fejlesztett alkalmazásnak az elindítását követő két hónapban számtalan más rekordot is sikerült megdöntenie. Nemcsak a legtöbbet letöltött alkalmazás cím birtokosa lett, de rekordsebességgel érte el az ötven milliós letöltést is a Play Store-ban.

A Pokemon Go karrierje azonban itt még nem ér véget, a játék biztos léptekkel menetel tovább, és minden esélye megvan arra, hogy az év végéig átlépje az egymilliárd dolláros álomhatárt is. Habár népszerűsége egyelőre visszaesőben van, a becslések szerint elégséges idő áll rendelkezésére, hogy további 500 milliós bejövetelt hozzon.

Mint ismert, az Apptopia elemző vállalat által közzétett adatok szerint, augusztus végén a Pokemon Go elindult azon a lejtőn, amely végül az aktív felhasználók egyharmadának az elvesztéséhez vezetett. A csúcspontot július közepe jelentette, ekkor ugyanis 45 millió aktív felhasználója volt az alkalmazásnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.