A Dacia vezeti a legkedveltebb márkák ranglistáját

Eladások tekintetében Európa-szerte a legnagyobb emelkedést érte el a román autópiac. Míg az uniós országokban az újautó eladások augusztusban átlagban öt százalékkal csökkentek, Románia 25,5 százalékos emelkedéssel, vagyis 6 300 új gépkocsi eladásával zárta a hónapot.

dacia-2

Az unión belül az újautó eladások a 653 900 darabra csökkentek augusztusban, ez a múlt év augusztusához viszonyítva 4,9 százalékos csökkenést mutat, korábban ugyanis 688 200 gépkocsit értékesítettek Európa-szerte – közölte az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA).

Az idei év első nyolc hónapjában az európai országokban 5,2 százalékos csökkenéssel, 7,84 millió gépkocsit helyeztek forgalomba. Romániában a forgalomba helyezések 17,6 százalékkal csökkentek a 44 400-ról 36 600 autóra. A január és augusztus közötti legnagyobb csökkenést egyébként Hollandiában regisztrálták, amit Ciprus és Románia követ.

Németország, a legnagyobb európai autópiac 6,6 százalékos csökkenést jegyzett az év első nyolc hónapjában, az augusztusi adatok pedig 5,5 százalékos esést mutatnak. Az eladások növekedtek azonban Magyarországon, ahol augusztusban 17,8 százalékkal, az idei év alatt pedig 1,6 százalékkal több új gépkocsit értékesítettek. Jelentős növekedést mindössze Anglia ért el, itt az idén 10,4 százalékos emelkedéssel 1,39 gépkocsit helyeztek forgalomba az idén.

A cikk a Maszol.ro oldalán folytatódik>>>

Share this post

PinIt
scroll to top