Veszteséges az Uber szolgáltatás


A Bloomberg által közzétett tanulmány szerint folyamatosan veszít az Uber. Miután 2015-ben több mint 2 milliárd dollárt veszítettek, ebben a félévben már 1,3 milliárdos mínuszban vannak.

uber

Annak ellenére, hogy az Uber gyorsan terjeszkedik, egyre nagyobb a cég vesztesége. Bár folyamatosan nő az igénylők száma, valamint az alkalmazottak bére is növekedik, az Uber költségvetése csökken. Egyes információk szerint az Uber-sofőrök nagy összegű fizetéssel rendelkeznek.

Az Amerikai Egyesült Államokban óriási harcban állnak a konkurens Lyft céggel, Kínában pedig most ért véget a Didi nevű vállalattal végbemenő gazdasági harc. Ezt követően az Uber kénytelen volt elhagyni a kínai piacot.

Mindeddig az Amazon volt az, aki a terjeszkedés ellenére folyamatos mínuszt termelt. 2000-ben érték el a csúcsot, mivel ebben az évben 1,4 milliárd dollárt vesztettek. Ezt az összeget az Uber már tavaly túlszárnyalta és minden bizonnyal idén is túl fogja.

A szakértők szerint kevés az olyan technológiai vállalat, aki ilyen sok pénzt veszít ilyen gyors ütemben. A veszteségek ellenére az Uber értéke több mint 69 milliárd dollár.

Néhány hete Kolozsváron is elérhető az Uber szolgáltatás. A cég már évek óta Bukarestben is jelen van.