„Erdei Házikó” nyílik a Somostetőn

Jövő héten nyitja meg kapuit az „Erdei Házikó” a Somostetőn. A teaházként vagy kávézóként elképzelt kis vendéglátóhelyen 100%-ban hazai és természetes anyagokból készült termékeket lehet majd megkóstolni.

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere úgy jellemezte a „Házikót”, mint egy fából készült, barátságos, teázásra alkalmas helyiséget, amelyben italokat, egy kis kóstolót és még befőttet is kapni lehet, mind hazai, E-ket nem tartalmazó recept szerint.

Az „Erdei Házikó” megnyitásával a cél az, hogy a hideg idő ellenére is kicsalogassák a marosvásárhelyieket a lakásból, a Somostetőre. A városfő ugyanis biztos abban, hogy az újonnan megnyíló vendéglátóhely mindenki kedvence lesz.

A tegnap tartott sajtótájékoztatón Florea azt is elárulta, hogy a Somostető mostantól kezdve Marosvásárhely védjegyeként van nyilvántartva. A tervező ugyanis, aki a játszótereket és magát a térséget elképzelte és újratervezte, jogi úton is levédte a munkáját. Dorin Florea szerint, több környező település polgármestere látogat el a Somostetőre, és készít róla fényképeket, hogy majd felhasználja az ötleteket a városrendezésben. Ezentúl azonban a modellért cserébe a védjegy által megkövetelt számadás jár – jelentette ki a városvezető.

Share this post

PinIt
scroll to top