Ez a 27 éves fiatalember lehet Benedek Orsolya gyilkosa


A 27 éves Bara Barnabás az első számú gyanúsított Benedek Orsolya meggyilkolásában – írja az Observator, amely a fiatalember fotóját is közölte. A koronkai fiatalembert 29 napos előzetes letartoztatásba helyezték, gyilkosság vádjával.

Kedvese ölhette meg Benedek Orsolya marosvásárhelyi orvosnőt, akinek holtestére tegnap délután bukkantak rá egy koronkai ház kútjában. A fiatalembert meg nem erősített hírek szerint Bara Barnának hívták, és nemrégiben költözött Koronkára. A szomszédok az Observator TV-nek elmondták: nős, egy gyermek apja, ám felesége elköltözött tőle. Azóta a koronkai házban többször is látták a helybéliek Benedek Orsolyát, írja a Maszol.ro.

Állítólag nem szándékos emberölés történt: a férfi összeveszett az orvosnővel, és megütötte. Benedek Orsolya az ütés erejétől leesett, majd belehalt a sérüléseibe. A holttestet a nyomozók a Koronkán bérelt ház kútjában találták meg szombat hajnalban egy házkutatás során. A fiatalembert eredetileg csak emberrablással gyanúsították, miután az ügyészek kiderítették, hogy köze lehet az orvosnő eltűnéséhez.

A nyomozókat vélhetően egy térfigyelő kamera felvétele vezette a gyanúsítotthoz. Ez rögzítette, amint Benedek Orsolya beszáll egy furgonba vasárnap este 20.30 körül a marosvásárhelyi Auchan City parkolójában. A felvétel szerint az orvosnő önként szállt be a járműbe, a saját gépkocsiját pedig a bevásárlóközpont parkolójában hagyta. Az nem világos még, hogy a furgon a kedveséé volt-e.

Benedek Orsolya feltételezett gyilkosának előzetes letartóztatásáról vasárnap dönt a Marosvásárhelyi Törvényszék. Tegnap este gyertyás megemlékezést tartottak a megyei sürgősségi kórház udvarán.

Forrás: Maszol.ro/Observator

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!