77 millió lejes kölcsönt vesz fel Maros Megyei Tanács a repülőtér kifutópályájának újjáépítésére


A Maros megyei önkormányzat ma tartotta idei utolsó soros ülését, amely egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a 89-es forradalom áldozatainak a tiszteletére.

A mai ülés egyik legfontosabb napirendi pontjaként a testület jóváhagyta a Transilvania nemzetközi repülőtér kifutópályájának újjáépítéséhez szükséges 77 millió lejes kölcsön felvételét. Ennek a beruházásnak a megvalósítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a repülőtér újra optimális körülmények között működhessen. A kifutópálya újjáépítésével megoldódnak mindazok a problémák, amelyeket a Román Légügyi Hatóság korábban megállapított. A hitel felvétele az első lépés, ezt követően kerül majd sor a versenytárgyalás meghirdetésére a kifutópálya javítási munkálataira a novemberi tanácsülésen jóváhagyott műszaki-gazdasági mutatóknak megfelelően.

A megyei tanács a mai ülésén elfogadta az utolsó negyedévi költségvetés megvalósítására vonatkozó jelentést is. A 2016-os évben a megyei költségvetés bevételeit 296.613.000 lejre tervezték, amelyből 288.451.000 lej működési költségekre fordítandó, 8.162.000 lej pedig a fejlesztési kategória bevétele. 2016. november 29-ig 285.051.047 lej bevétele volt a megyének, ez a tervezett összeg 96,1%-a, és becslések szerint év végéig a bevételek elérik az előirányzott érték 100,58 %-t. A fejlesztési kategória esetében a bevételek 128,8 százalékban fognak megvalósulni az állami költségvetésből kapott támogatásoknak köszönhetően, illetve az európai uniós alapokból érkező kifizetések következtében.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.