77 millió lejes kölcsönt vesz fel Maros Megyei Tanács a repülőtér kifutópályájának újjáépítésére


A Maros megyei önkormányzat ma tartotta idei utolsó soros ülését, amely egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a 89-es forradalom áldozatainak a tiszteletére.

A mai ülés egyik legfontosabb napirendi pontjaként a testület jóváhagyta a Transilvania nemzetközi repülőtér kifutópályájának újjáépítéséhez szükséges 77 millió lejes kölcsön felvételét. Ennek a beruházásnak a megvalósítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a repülőtér újra optimális körülmények között működhessen. A kifutópálya újjáépítésével megoldódnak mindazok a problémák, amelyeket a Román Légügyi Hatóság korábban megállapított. A hitel felvétele az első lépés, ezt követően kerül majd sor a versenytárgyalás meghirdetésére a kifutópálya javítási munkálataira a novemberi tanácsülésen jóváhagyott műszaki-gazdasági mutatóknak megfelelően.

A megyei tanács a mai ülésén elfogadta az utolsó negyedévi költségvetés megvalósítására vonatkozó jelentést is. A 2016-os évben a megyei költségvetés bevételeit 296.613.000 lejre tervezték, amelyből 288.451.000 lej működési költségekre fordítandó, 8.162.000 lej pedig a fejlesztési kategória bevétele. 2016. november 29-ig 285.051.047 lej bevétele volt a megyének, ez a tervezett összeg 96,1%-a, és becslések szerint év végéig a bevételek elérik az előirányzott érték 100,58 %-t. A fejlesztési kategória esetében a bevételek 128,8 százalékban fognak megvalósulni az állami költségvetésből kapott támogatásoknak köszönhetően, illetve az európai uniós alapokból érkező kifizetések következtében.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!