87 éves páciens beutalását utasította el és kórlapját is összetépte egy orvos


Kivizsgálást indított az egészségügyi minisztérium a Prahova megyei Băicoi városban, valamint Ploieşti-en, miután Băicoiban a kórház szolgálatos orvosa nem volt hajlandó beutalni egy 87 éves beteget, sértőn és elutasítón beszélt az idős asszony hozzátartozójával, és összetépte a beteg kórlapját.

87 éves páciens beutalását utasította el és kórlapját is összetépte egy orvos

A băicoi-i kórház ügyeleti rendelőjében lezajlott jelentről titokban videofelvétel készült. A hétvégén készült felvétel tanúsága szerint az ügyeletes orvos, Marta Coman ismételten megtagadja, hogy beutalja a beteget, akit mentővel vittek hozzá a ploieşti-i megyei kórházból, mert ott nem volt szabad fekvőhely.

Az ismételt elutasításra a páciens hozzátartozója kéri, hogy az ügyeletes orvos írja rá a kórlapra, hogy megtagadja a beutalást, és a dokumentumot lássa el aláírásával és pecsétjével. ‘Nem írom, nem működik a golyóstollam!’ – hangzik a doktornő válasza. A hozzátartozó ismételt felszólítására, hogy lássa el kézjegyével a papírt, az orvos láthatóan felindult állapotban összetépi a beteg kórlapját, majd további sértő szavakkal illeti a páciens kísérőjét.

Andreea Irimescu, a kórház menedzsere úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a felvétel megjelenése után összehívták az intézmény etikai és fegyelmi bizottságát.

Cristian Grasu egészségügyi államtitkár arról tájékoztatta hétfőn az AGERPRES hírügynökséget, hogy úgy Băicoiban, mint Ploieşti-en ellenőrzésbe kezdtek az ügy körülményeinek kiderítésére.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.