A DNA ügyészei letöltendő börtönbüntetést kértek Liviu Dragnea ellen

Letöltendő szabadságvesztést kértek az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei a DGASPC Teleorman-ügy vádlottai, többek közt Liviu Dragnea képviselőházi elnök (a tettek elkövetése idején Teleorman megyei tanácselnök) ellen, akit hivatali visszaélésre való felbujtással és közokirat-hamisításra való felbujtással vádolnak.

Liviu Dragnea besértődött, nem fogadja el Klaus Iohannis meghívását a december elsejei ünnepi felvonulásra

Az ügyészség szerint Dragnea esetében bűnhalmazat áll fenn a referendum-dossziéban rábizonyított bűncselekményekkel, amelyekért két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így a büntetést letöltendőre kell súlyosbítani.

Az ügyészek a vártnál súlyosabb büntetést kértek a Teleorman Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság (DGASPC) vezetője, Floarea Alesu, valamint Rodica Miloş, az intézmény igazgatóhelyettese ellen is.

Az ügy azon vádlottai – Constantin Claudiu Balaban, Ionel Marineci és Valentina Mirela Marinca és mások – ellen, akik beismerték tetteiket, a vádhatóság a bűncselekményért kiszabható legkisebb mértékű büntetést kérte.

Az ügyészség a Liviu Dragnea volt felesége, Bombonica Prodana elleni büntetőper megszüntetését javasolta, miután a vádlott visszafizette az okozott kárt.

Az ügy polgárjogi részében minden vádlottnak hozzá kell járulnia a Teleorman Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak okozott kár megtérítéséhez.

Az ügyészek szerint Liviu Dragnea közbenjárt, hogy a Teleorman megyei DGASPC két alkalmazottja – Adriana Botorogeanu és Anisa Niculina Stoica – rendszeresen fizetést kapjon ettől az intézménytől, annak dacára, hogy valójában semmiféle feladatot nem láttak el a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem a Szociáldemokrata Párt teleorman megyei szervezeténél dolgoztak.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top