A Helyi Rendőrség vezetője lett Maros megye új prefektusa


Valentin Bretfeleant, a Helyi Rendőrség vezetőjét nevezték ki Maros megye prefektusának. Az új prefektus mandátuma csupán ideiglenes, tulajdonképpen Marius Paşcan volt prefektust helyettesíti, aki felmentést kért a funkciójából azért, hogy megpályázhassa a Megyei Tanács elnökségét.

A Kormány sajtóirodája szerint, Valentin Bretfelean alkalmas a tisztség betöltésére, mivelhogy jogi tudományokból szerzett diplomát, továbbá mesteri fokozata van az európai üzletkötések terén.

Marius Paşcan múlt héten jelentette be, hogy benyújtotta kérését a Belügyminisztériumhoz, mely szerint távozna tisztségéből a választásokra való benevezése miatt. Paşcan mandátuma viszont csak akkor ér hivatalosan véget, amikor az őt felmentő döntés bekerül Románia Hivatalos Közlönyébe.

Valentin Bretfelean szombaton, április 21-én teszi le majd a hivatalos esküt a Közigazgatási Palota nagytermében, délelőtt 10 órai kezdettel. Az ünnepi rendezvényen jelen lesz a Belügyminisztérium államtitkára, Mihai Capră is – nyilatkozta Paşcan a Citynews.ro hírportálnak.

Bretfelean mint újdonsült prefektus azt vallotta funkciójáról, hogy hatalmas felelősséget jelent számára, főként amiatt, hogy a 2012-es év a választások éve lesz úgy helyi, mint országos szinten, azonban a kihívások ellenére igyekezni fog a törvény értelmében cselekedni.

Forrás és fotó: citynews.ro