A megyei tanácsosok elégedetlenek a repülőtér új vezetőjével


Még el sem foglalta pozícióját, de a megyei tanácsosok máris elégedetlenek vele. Vladimir Mihai Vasilescuról, a Transilvania Repülőtér Közigazgatási Tanácsának új igazgatójáról van szó, aki július 1-től töltené be a vezetői tisztséget.

Transilvania repülőtérMint ismert, Vasilescut egy munkaerő-toborzással foglalkozó cég választotta ki a funkció betöltésére, a Maros Megyei Tanács megbízásából. Ebből kifolyólag, a tanácsosok a feladatot végrehajtó céget is bírálják, azt állítva, nem tett elegendő erőfeszítést annak érdekében, hogy igazán jó ajánlatot tegyen.

Vasile Filimon (PD-L) ellenszegülő véleményét Ion Tuşnea (PPDD) tanácsos is osztja, ő ugyanis azt állítja, olyan személy kell a légikikötő élére, aki a lehető legtöbb részletét ismeri az intézménynek, Vasilescu pedig az elmúlt négy évben nem volt a Transilvania Repülőtéren. Ugyanakkor, Vasile Filimon 2500 euró helyett 1000 euró nettó havi bért javasol az új igazgatónak.

Az egyedüli személy, aki lelkes az új vezető kilétével, az Ciprian Dobre, a Megyei Tanács elnöke. Ő ugyanis úgy véli, a munkaerő-toborzással foglalkozó cég bevonásával legalább kizárták a politikai érdekeket. De nem volt hajlandó kommentálni a kollegái véleményét.

A ma tartott Megyei Tanács-ülésen tudomásul vették és elfogadták Peti András, a Közigazgatási Tanács alelnökének a lemondását, és jóváhagyták a tervezetet, mely szerint az intézmény új vezetője Vladimir Mihai Vasilescu lesz.

Forrás: citynews.ro