A télies időjárás megbénítja a vasúti forgalmat Romániában

A fagyos, illetve télies időjárás valósággal megbénítja az ország vasúti közlekedését. A CFR Călători közleménye szerint, összesen 72 járatot töröltek, egy vasúti vonalat teljesen lezártak, és további sínszakaszokon korlátozták a vonatok közlekedését.

A Román Állami Vasúttársaság a jelen időszakra vonatkozó kedvezőtlen időjárási viszonyokkal, valamint az érvényben lévő meteorológiai figyelmezetésekkel indokolta a szerelvények közlekedésének ideiglenes megszakítását.

A legtöbb törölt járat az ország déli, dél-keleti részét érinti, ezért ha netán a Kárpátokon túlra utaznánk, érdemes lesz inkább elhalasztanunk az utazást, vagy előtte megérdeklődnünk a járatok indulását és az esetleges módosításokat – tanácsolja a CFR Călători.

Hogy mely járatokat törölte a CFR, azt ide kattintva olvashatják.

A Vasúttársaság egyébként több óvintézkedést is érvénybe léptetett az úton rekedt utasok megsegítésére. Például, ha idő közben törölnek egy járatot, az utasoknak biztosítani kell egy másik szerelvényt, amely a végállomáshoz szállítja őket; a késéssel befutó vonatokra váltott jegyeket utólag visszaváltják; a törölt/módosított járatokra előre kiváltott jeggyel a pótló- vagy más járatokon is utazni lehet, különbözet fizetése nélkül; végül pedig a vonatokon is meg lehet vásárolni a jegyet, pénztári áron.

A szélsőséges időjárási viszonyok mellett – havazás és erős szél esetén – február 5–8. között a közlekedő vonatok a hókotró szerelvények nyomában haladnak majd, ezért akár 100 perces késésre is számítani kell az érintett területeken – hívta fel végül a figyelmet a CFR Călători az általa kibocsátott sajtóközleményben.

Foto: cfrcalatori.ro

Share this post

PinIt
scroll to top