A tévé által gazdagodik a Megyei Sürgősségi Kórház

A Maros Megyei Sürgősségi Kórház költségvetése az utóbbi évben 10 ezer lejjel emelkedett, annak eredményeképpen, hogy a páciensek televíziózással ütik el a bent töltött idő nagy részét.

Egy évvel ezelőtt ugyanis, a kórház vezetősége közreműködési szerződést írt alá egy helyi magánvállalkozóval, aki LCD tévéket szerelt be a kortermekbe, és a nyereség 5%-át ígérte az intézménynek.

Lavinia Cosma, a Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője úgy nyilatkozott, jelen pillanatban 176 televíziókészülék van a kórházban, a teljes beruházás az illető cég tulajdona.

Mivel a kórháznak fontos a páciensek jóléte, viszont a saját pénzforrásaiból képtelen lett volna ezt a kényelmet a beutalt betegeinek megteremteni, a közreműködés mellett döntött – magyarázta Cosma.

Hozzátette, a televíziózás nyomán nyert 10 ezer lejből egészségügyi felszereléseket vásárolnak, amelyek elengedhetetlenek az egészségügyi ellátásban.

Ami a televíziózási árakat illeti, 5 lejbe kerül 2 óra tévézés, 7 óráért 10 lejt kell fizetni, egy teljes napért 15 lejt kér el az automata. Amennyiben pedig két napon át korlátlanul szeretne televíziót nézni a beteg, 25 lejébe kerül.

Az adevarul.ro internetes portál egy egyszerű számítást végzett, amelyből kiderül, mennyibe is kerül egy páciensnek egy éven át tévézni a kórházban – közel 200 ezer lejbe! Ez pedig azt jelenti, hogy naponta 25–30%-ban használják a kórházi tévé-automatákat a betegek.

Végeredményben, mindenki nyer ezzel a megoldással: a páciensek, mivel megadatik nekik egy kikapcsolódási mód, amellyel eltölthetik az idejüket, és annál inkább a kórház, amely a legkisebb erőfeszítés nélkül jut hozzá szép összegekhez.

Share this post

PinIt
scroll to top