Átadták a sétányt a Somostető és a Megyei Kórház között

Mától, azaz szeptember 19-től hivatalosan is átadásra került a Maros Megyei Sürgősségi Kórház és a Somostető között létrehozott, erdőt átszelő sétány. A több mint 1 kilométer hosszú szakasz avatását a „Mobilitás Hete” rendezvénysorozat alatt tartották, Dorin Florea, Marosvásárhely polgármesterének jelenlétében.

A piros szalagot a mesebeli Piroska valos mása vágta el, aki személyesen is elkíséri útjukon a sétálni vágyókat. A pontosan 1111 méteres sétányon padok, asztalok, étkezésre alkalmas szigetek kaptak helyet. Ugyanakkor sétabotokat is lehet kölcsönözni, útnak indulás előtt.

Dorin Florea ezennel erdei barangolásra hív minden egyes marosvásárhelyit, kortól függetlenül. Most ugyanis megadatik a lehetőség, hogy az autókat otthon hagyva, friss levegőt szívva sétálhassanak egy nagyot az erdőben. A városfő hozzátette, tavasszal újabb sétáló átadására kerül sor, ezúttal a Somostető és a Tudor lakónegyed között.

A „Mobilitás Hete” alatt helyet kaptak a városban a bicikliparkolók, ezáltal is bátorítva a lakókat az egészséges, mozgással teli életmódra. Egyelőre a város öt pontjában sikerül ilyen állványokat felszerelni, az önkormányzat viszont azt ígéri, év végéig ezek száma 30-ra növekedik.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top