Az NGO-k jelentkezését várják a Marosvásárhelyi Napok rendezvényre

foter.4_ms.infoA Marosvásárhelyi Napok rendezvénysorozatot immár 17. alkalommal szervezik meg, 2013. május 27. és június 2. között. Idén először, a városnapokat a Sportcsarnok szomszédságában lévő Ligetben tartják.

Egyelőre a fellépők névsorát titokban tartja az önkormányzat, viszont egy dolog már biztos: a marosvásárhelyiek 2013-ban is igénybe vehetik a civilszervezetek nyújtotta programokat. Az érdekelt NGO-k jelentkezését hétfőig, április 22-ig várják.

A jótékonysági célú civilszervezeteket, a képzőművészek, artizánok és kézművesek mentesülnek a benvezési díjak fizetése alól. Valamennyi résztvevő kereskedelmi egységnek pedig kötelessége lesz a bérelt területet tisztán és jó körülmények között visszaszolgáltatni, a rendezvény lejárta után.

A Marosvásárhelyi Napok 17. kiadása magába foglalja a hagyományos Aranylakodalom rendezvényt is, amelynek keretén belül az 50 éves házasságot idén megünneplő marosvásárhelyi házaspárokat köszöntik fel. Az ünnepeltek felújítják fogadalmaikat, és a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban díjkiosztó gálán vehetnek részt.

Mivel a város főtere nem nyújt elegendő nagyságú helyet az efajta rendezvények megszervezésére, a Középkori Vár pedig, szintén túl kicsinek bizonyulva, amúgy is átfogó rehabilitációs munkálatok helyszíne, a helyi hatóságok amellett döntöttek, hogy igénybe veszik a Városliget nyújtotta lehetőségeket, és oda költöztetik 2013-ban a városnapokat. Ehhez viszont elengedhetetlen a park gyökeres megváltoztatása, pontosabban kitakarítása, ugyanis eddig elhanyagolva, gazzal és lommal belepve meredt feledésbe a város egykori büszkesége.

Forrás: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top