Bírósági felügyelet alá helyezték Horváth Annát, Kolozsvár alpolgármesterét

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) elrendelte Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere 60 napos bírósági felügyelet alá helyezését. Az elöljárót befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják.

Fotó: Horváth Anna/Facebook

Fotó: Horváth Anna/Facebook

Az intézkedés nyomán Horváth Annát alpolgármesteri hivatásának gyakorlásától is eltiltották.

A DNA kedden arról tájékoztatta közleményében az AGERPRES hírügynökséget, hogy február és május között Horváth Anna alpolgármesteri minőségében megsürgette egy olyan ingatlanfejlesztési projekt engedélyeztetését, amelyben érdekelt volt egy üzletember. A projekt beindításához több dokumentumra is szükség volt, többek közt városrendezési és építkezési engedélyre, amelyekért a DNA szerint Horváth Anna 60 bérletet kért két fesztiválra, összesen körülbelül 20.000 lej értékben, amelyeket a választási kampányában dolgozó önkénteseknek ajánlott fel. A bérletek átadásáról a felek szponzori szerződést kötöttek, állítják az ügyészek.

Állításuk szerint Horváth Anna ígéretet tett az üzletembernek, hogy a választások után további ingatlanfejlesztési projektjeiben is segíteni fogja.

A bírósági felügyelet ideje alatt az alpolgármesternek értesítenie kell a hatóságokat lakáscsere esetén, meghatározott időszakonként vagy hívásra jelentkeznie kell a rendőrségen, csak ügyészi engedéllyel hagyhatja el Románia területét, nem kommunikálhat a bírósági felügyeletet kimondó rendeletben felsorolt személyekkel, és nem gyakorolhatja alpolgármesteri hivatását.

A tiltások rosszhiszemű megszegése esetén a bírósági felügyeletet házi őrizetre vagy előzetes letartóztatásra módosíthatják, teszi hozzá a DNA közleménye.

Horváth Annát hétfő este két órán keresztül hallgatták ki az ügyészek, miután házkutatást végeztek alpolgármesteri irodájában és lakásán is.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top