Borbély László: Bicikliutakat Marosvásárhelynek!

“Marosvásárhelyen bicikliutakra van szükség, hogy az emberek kerékpáron is közlekedhessenek.”– mondta Borbély László az RMDSZ politikai alelnöke szombaton, Marosvásárhelyen, a Mobilitás hete keretén belül megszervezett Critical Mass-t követően.

A Marosvásárhelyen 5. alkalommal megszervezett kerékpáros felvonuláson – melynek célja a kerékpár, mint alternatív közlekedési eszköz és az egészséges életmód népszerűsítése – a parlamenti képviselő Novák Eduárd olimpikonnal rajtolt a Rózsák teréről.

A biciklis felvonulás során a Központ – Köves domb – Tudor negyed – Egyesülés negyed – Sörpatika útvonalon haladt végig a több mint 1000 résztvevő.

Borbély László elmondta, az ilyen típusú mozgalmak segítségével hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy a kerékpározás mindamellett, hogy az egészséges életmódhoz szükséges mindennapi mozgást biztosítja, egy környezetbarát közlekedési eszköz, amely a túlzsúfolt forgalom okozta problémákra is megoldást jelentene:

“Kerékpárutakat kell kialakítani Marosvásárhelyen, hogy az emberek ne csak hétvégenként, hanem napközben, akár munkába is eljárhassanak kerékpáron. Az egészséges életvitelhez elengethetetlen a folyamatos, aktív sportolás. Lehetőségeket kell teremteni arra, hogy a gyermekeink, unokáink egészségesen élhessenek”– mondta Borbély László.

Share this post

PinIt
scroll to top