Brutális gyilkosság Sepsiszentgyörgyön: ivott áldozata véréből, evett a húsából


Egészen elképesztő gyilkosság történt Sepsiszentgyörgyön. Egy 16 éves fiú, miután szétverte 21 éves hetei illetőségű ismerősének a fejét egy kővel, ivott a véréből, nyakát is elmetszette, állkapocs-csontját nyelvestől, arcbőröstől levágta, hazavitte, és evett belőle.

Erről Adrian Baciu, az esettel foglalkozó ügyész számolt be – írja a hirmondo.ro.

A horrorisztikus gyilkosság Sepsiszentgyörgyön, az állomási híd mellett húzódó csövek beton tartóelemei alatt történt. A tettest hamar azonosították.

Keveset beszélnek erről a médiában a hatóságok, ám nagyon sok drogos, tudatmódosító szereket fogyasztó személy van Háromszéken. A gyilkossággal vádolt személy is elmondta, hogy 7 éves kora óta napi rendszerességgel drogozik: ragasztó gőzét szívja be zacskóból). A 16 éves fiú zágoni nagymamája gondozása alatt áll, ám Sepsiszentgyörgyön lakik apjával és testvérével, de a hajléktalanok között lógott folyton” – részletezte Baciu.

A gyilkosság előtt a két fiatal egy közeli szupermarketben 5 liter vodkát és 10 liter sört vásárolt, ezt az utcán kezdték el fogyasztani, ám a csendőrség megbírságolta őket, ezért behúzódtak a betonelemek alá.

“Ivás közben ragasztógőzt is szívtak, majd elkezdtek vitatkozni. A 16 éves fiú ráült áldozatára, és egy kővel szétverte a fejét. Ezután egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát, és nyelvestől, arcával együtt kivágta az állkapocs-csontját. Ezt ő maga mesélte el rengeteg részletet adva, és nevetve. Kérdéseinkre elmondta, hogy nem bánja tettét, mi több, arról is beszámolt, hogy 5–6 tenyérnyi vért is megivott áldozatából” – tájékoztatott az ügyész.

A szörnyűségek itt nem értek véget, a halott állkapcsát arcbőrrel, nyelvvel együtt hazavitte, és megmutatta a testvérének, majd ezután elkezdett enni belőle.

“A testvére is megerősítette, hogy a 16 éves fiú valóban evett a testrészekből. Ezt az apjuknak is elmesélték, aki nevetett az egészen, lefeküdt, és másnap munkába ment. Elképzelheti, hogy milyen családi körülmények között élnek” – magyarázta az ügyész.

A fiatal másnap a helyszínen, az állomási hídról végignézte, ahogy a törvény emberei nyomoznak, ezután hazament.

“A fiatal lakásán megtaláltuk a véres állkapocs-darabot. Mindent bevallott, mi több, azt hangoztatta, hogy ezek után is bármikor gyilkolna, a vallomása alatt folyton nevetett, az egyenruhásokat fenyegette, hogy elveszi a fegyverüket és lelövi őket” – összegezett Baciu.

A tettest pénteken előzetes letartóztatásba helyezték és hamarosan pszichiátriai vizsgálatnak is alávetik.