Büntették a koronkai önkormányzatot, illegális munka miatt

10 ezer lejes pénzbírsággal illették Koronka önkormányzatát a Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség ellenőrei. A felügyelők ugyanis törvénytelenül tevékenykedő közhivatalnokra bukkantak: az illető személy nem rendelkezett hivatalos munkaszerződéssel.

Andrei Mureşan, a Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség vezetője úgy nyilatkozott, a Koronka polgármestere nem szándékozott aláírni a büntetőszelvényt, amelyet végül postán kézbesítettek az intézménynek. A vezető hozzátette, a feketén dolgozó köztisztviselő a mezőgazdasági osztályon tevékenykedett, amikor a felügyelők rátaláltak.

Takács Olga, a község alpolgármestere úgy nyilatkozott, a hatóságok elé terjesztik az ügyet, ugyanis a pénzbírság jogtalanul érte az önkormányzatot. A szóban forgó személy alkalmazottja volt ugyan az önkormányzatnak, de már nyugdíjba vonult. Az ellenőrzések alatt pedig azért tartózkodott a hivatalban, mert segített a számítógép kezeléséhez nem értő helybélieknek benyújtani a kéréseket a földterületekre szóló támogatások elnyeréséért.

A Területi Munkaügyi Felügyelőség képviselői szerint, a feketén dolgozó személynek is büntetés jár, ő 500 és 1000 lej között terjedő pénzbírságban részesül.

Az ellenőrzések folytatódnak – egészítette ki Andrei Mureşan – úgy az állami intézményekben, mint a privát szférában is.

Share this post

PinIt
scroll to top