Büntették a Maros megyei önkormányzatokat

Maros megye összesen 102 önkormányzata közül 10-et büntetett idén a Szociális Juttatások Kifizetési és Felügyeleti Megyei Ügynöksége (AJPIS). Az ellenőrzések során ugyanis kiderült, a helyi hatóságok jogtalanul fizettek szociális segélyt, fűtéspótlékot és családi támogatást a fennhatóságuk alá tartozó személyeknek.

Cristian Răduţ, az AJPIS Maros megyei végrehajtó igazgatója bejelentette, az önkormányzatoknál tartott ellenőrzések eredményei alapján, a közintézmények közel 70 ezer lejt kell visszaszerezniük, amelyet törvénytelenül osztottak ki a segélyt kérő polgárok között.

A legtöbb rendellenesség abból adódott, hogy az önkormányzatok hiányos dossziékat fogadtak el, a tulajdonosok nem vallották be minden jövedelmüket, nem kerültek leadásra újabb kérvények hat hónap után (mint ahogyan azt a törvény előírja), továbbá a Megyei Munkaerő-ügynökség által kibocsátott igazolások sem voltak megtalálhatók egyes iratcsomókban – részletezte Răduţ.

Az AJPIS Maros megyei igazgatója szerint, az ellenőrzéseket 2012. április 2. és július 13. között végezték. Alexandru Petru Frătean, Maros megye prefektusa arra kérte az AJPIS vezetőségét, továbbítsa az intézménynek a polgármesteri hivatalok listáját, amelyek hiányos dossziék alapján utaltak szociális segélyt a kérvényezőknek.

Share this post

PinIt
scroll to top