“Célom, hogy az emberek jobban értékeljék az őstermelő munkájának gyümölcsét” – Új kertészet indult Sóváradon


Nyegre Norbert, a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának másodéves kertészmérnök szakos hallgatója, annak ellenére, hogy alföldi születésű, egyszerűen beleszeretett Erdély hegyes-völgyes vidékeibe, mégpedig Sóváradba, ahol a természetben kezdett el gazdálkodni és eközben idén céget is alapított.

"Célom, hogy az emberek jobban értékeljék az őstermelő munkájának gyümölcsét" - Új kertészet indult Sóváradon

A Nyegre Kertészet Kft. egy olyan családi vállalkozás, amely a profitorientált gazdálkodás mellett részt vállal a fiatalok mezőgazdasági képzésében is. Sajátossága, hogy együttműködik a Mustármag-Kairos Egyesülettel, mely három évvel ezelőtt kezdett egy vidéki tangazdaság kiépítésébe.

“A cégalapításhoz kicsit félve viszonyultam, de sokat köszönhetek a támogatóimnak és a sok segítőkész embernek, barátnak, akik körülöttem állnak” – mondta Nyegre Norbert.

Norbert a közeljövőben különböző programokkal, táborokkal várja a tanulni és fejlődni vágyókat gazdaságába.

“Programokat fogok szervezni, amelyek segítséget nyújtanak azoknak a fiataloknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak továbbtanulni vagy érdekli őket a mezőgazdaság és szeretnék elsajátítani a háztáji gazdálkodás alapjait. Célom egy olyan program kidolgozása, ami a józan paraszti ész és a kertészmérnök tudása között kapna helyet. Szeretném ha a talajműveléstől az asztalig eljutna a növény és így az emberek talán jobban értékelnék a kiskereskedők, kisgazdák háztáji termékeinek értékét és az abba fektetett munkát.” – mondta a fiatal kertész.

A gazdaság a Kisküküllő mentén helyezkedik el, ami megadja a természethez való közelséget a szép hegységek között. Norbert elmondása szerint kora tavasztól már megjelennek a programok, táborok ismeretterjesztő leírásai, amelyre nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!