Cintányéros cudar világ – operett-musical gála Marosvásárhelyen


Cintányéros cudar világ címmel erdélyi operett-turnéra indulnak a Budapesti Operettszínház művészei, Oszvald Marika, Peller Károly és Dancs Annamari. A turné négy nap múlva veszi kezdetét, elsőként Marosvásárhelyen március 24-én, hétfőn 19 órától a Kultúrpalotában rendezik meg az operett-musical gálát. Ezenkívül Brassóban, Sepsiszentgyörgyön, Kolozsváron, Szatmárnémetin és Nagyváradon is bemutatják a sikeresnek ígérkező gálaműsort, amelyben a legnagyobb magyar operettslágereket adják elő a Budapesti Operettszínház sztárjai.

operett-egyutt

Az előadás egy vidám, táncos, igen jó zenékben gazdag szórakoztató estet ígér a műfaj kedvelőinek. A jegyek az összes helyszínen rekordidő alatt elfogytak, még csak a kolozsvári Egyetemisták Művelődési Házának (Studház) nézőterén van néhány hely. Akiknek nem sikerült jegyhez jutni, a művészek azt ígérik, hogy ugyanezzel a műsorral október elején közkívánatra visszajönnek.

Oszvald Marika Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1974-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát Vámos László osztályában (1971-től). 1971–1972 között a Szegedi Nemzeti Színház, 1972-től napjainkig a Fővárosi Operettszínház elismert tagja.

Peller Károly 1979. május 27-én született Budapesten. A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában érettségizett, majd a Budapesti Operettszínház Zenés-színészképzõ Stúdiójában végzett 1998-ban. Ezután a színház szerződtette. 1998-2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban. 2006-tól a bécsi Volksoper vendégszólistája. A TV2 Jóban-rosszban című sorozatának a szereplője volt.

Dancs Annamari beleszületett a zene világába, karrierje már kilenc éves korában elkezdődött, hiszen 1990 és 1994 között a Székely Mikó Kollégium Népi Együttes szólistájaként beutazta a Kárpát-medencét. 1996-ban kezdett könnyűzenét énekelni, emellett az iskolában zongorát és klasszikus éneket tanult. Annamari 2006-ban a Kolozsvári Zeneakadémia operaénekesi-szakán szerzett diplomát. A könnyűzenei pályafutása mellett Annamari párhuzamosan építette a komolyzenei karrierjét is: 2010 tavaszán debütált a Ion Dacian Bukaresti Nemzeti Operettszínházban a Csárdáskirálynő és Marica Grófnő operettek szubrett-szerepeiben. 2010 októberétől a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynő nagyoperettjének felújított változatában Stázi szerepére kapott meghívást. Jelenleg a Budapesti Operettszínház vendégművésze.