Critical Mass, a hétvégén

critical.mass.2013Az immár hagyományossá vált Critical Mass – biciklikkel való séta Marosvásárhelyen – idén áprilisban sem marad el. A szombaton, április 20-án megtartandó kerékpáros felvonulás előre meghatározott útvonalon történik majd.

A Critical Mass a Győzelem téri gyülekezővel és felvonulással kezdődik, délután 13.30 órakor. Az indulót 14.45 órakor fújják. Az előre kidolgozott útvonal a város több utcáját érinti abból a célból, hogy minél több marosvásárhelyit csaljanak kétkerékre.

Az indulás a Győzelem térről lesz az 1918-as sugárúton keresztül a Pandúrok sétányáig, onnan a Segesvári útra pedáloznak a résztvevők, majd a Legelő utcán át a Magura utcába, onnan az 1848-as sugárútra, aztán a Dózsa György utcából lekanyarodnak a Cuza Voda utcába, majd a Lovasság utcába, a Forradalom utcába, onnan az 1989 December 22 sugárútra, végül a Székely Vértanúk utcájából a Csolnak és Tutaj utcán át megérkeznek a Víkend telepre.

A Critical Mass típusú tömegrendezvény önszerveződő, nem kereskedelmi célú és nem versenyképes, független irányítású esemény. Számtalanszor be nem jelentett, informális rendezvény, amelynek csupán a pontos dátumát és időpontját szögezik le. Bizonyos városokban viszont az útvonalat előre kidolgozzák. A résztvevők célja, hogy népszerűsítsék a kerékpározás előnyeit a lakosság körében, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, miként a hatóságok nem támogatják a bicikliseket a biztonságos közlekedésben.

A marosvásárhelyi Critical Mass főszervezője a Pro Biciclo Urbo.

Forrás: adevarul.ro

Share this post

PinIt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

scroll to top