Döntős az Erdély Anno album a Szép Magyar Könyv Versenyen

Erdély Anno

Továbbjuttatta Balázs D. Attila Erdély Anno 1895-1944 című albumát a Szép Magyar Könyv 2012 Verseny előzsűrije a főzsűri elé. A nagyváradi szerző könyvére az április 18-án, csütörtökön kezdődő 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a nagyérdemű is szavazhat, ahol is a kötet a közönségdíjért versenyez.

Az album az ismertterjesztő kiadványok kategóriájában indult a neves megmérettetésen, ahol sikeresen vette az első nagy akadályt. Ez a tény azért is fontos, mivel erdélyi, s főleg nagyváradi szerzővel meglehetősen ritkán találkozhatunk ezen a versenyen, ezért aki április 18-21. között a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon jár, az tekintse meg a könyvet és belátása szerint szavazzon rá a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének standjánál, a Millenáris B64-es pavilonjában.

A Szép Magyar Könyv versenyt a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) hirdeti meg évenként a bolti forgalomba kerülő magyarországi, illetve határon túli magyar nyomdákban készült kötetek számára. A díjak kiosztása hagyományosan az Ünnepi Könyvhét keretein belül történik, de előtte még közönségdíjat kaphat egy kiadvány a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amely a magyar könyvkiadás és könyvpiac egyik legfontosabb szakmai fóruma. A magyarországi rendezvény a nemzetközi rangsorban a huszadik helyen áll.

A keménykötéses Erdély Anno 1895-1944 album egyébként a klasszikus magyar képeslapok korszakán keresztül mutatja be Erdélyország történetének érdekes, ám gyakran elhallgatott epizódjait.

Share this post

PinIt
scroll to top