Dorin Florea: A marosvásárhelyi repülőteret úgy vezették, mint egy second-hand üzletet!

Dorin Florea polgármester súlyos vádakkal illette azokat, akik az elmúlt 12 évben a Transilvania repülőteret vezették. A városvezető szerint ez lett a város második gyenge pontja, miután a Megyei Sürgősségi Kórház elvesztette a Regionális Kórház státuszt.

Florea szerint még mindig azon akadunk fent, hogy a probléma okát a repülőtér kifutópályájának minősége okozza, ahelyett, hogy szembesülnénk azzal a ténnyel, hogy az elmúlt 12 évben a marosvásárhelyi Transilvania Repülőteret teljes menedzsment nélkül vezették.

„Gyerekes módon ragaszkodunk, ahhoz a gondolathoz, hogy a repülőtér problémáját a kifutópálya állapota okozza, ezzel pedig elfutunk a felelősség elől, ahelyett, hogy megértenénk, az elmúlt 12 évben a marosvásárhelyi Transilvania Repülőteret teljes menedzsment nélkül vezették. Ami még rosszabb, hogy a mai napig nem döntöttek egy olyan tanulmány elkészítéséről, amelyre egy stratégiát lehetne építeni. Emiatt azt kell mondanom, hogy a repülőteret úgy vezették, mint egy second-hand üzletet. Kilátások nélkül.” – nyilatkozta Dorin Florea.

Florea közleményében azt is elmondta, már prefektusként felhívta a figyelmet a marosvásárhelyi repülőtér stratégiájának kidolgozására, ugyanakkor hozzátette, aggasztja a Transilvania repülőtér sorsa.

Share this post

PinIt
scroll to top