Dorin Florea: A miniszterelnöknek egy volt polgármestert kellene tanácsadóként alkalmaznia


Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester azt nyilatkozta csütörtökön, hogy szerencsés lenne, ha a miniszterelnök egy volt polgármestert alkalmazna tanácsadóként, aki valóban érti, hogy milyen problémák merülnek fel a helyi közigazgatásban, és akkor nagyobb esély lenne arra, hogy a kormány kijavítsa ezeket.

“Jó az, ha a miniszterelnök a politika minden csínját-bínját ismerő volt minisztert alkalmaz a kabinetjébe. De szükséges és nagyon hasznos volna egy olyan miniszterelnöknek, aki nem akar elrugaszkodni a valóságtól, hogy egy volt polgármestert vegyen maga mellé, aki valóban érti, hogy milyen problémák merülnek fel a helyi adminisztrációban. Egy egész sereg rendellenesség van a minisztériumokban, az alárendelt intézményeikben, amit volt miniszterek, államtitkárok, érdekcsoportok hoztak létre, amelyek nyomán a legtöbbet a helyi közigazgatás szenved” – hangoztatta Florea

A városvezető szerint a választás ‘annál is okosabb lenne’, ha a kiválasztott polgármester az ellenzék soraiból jönne.

A marosvásárhelyi polgármester szerint javításra vár egy sor olyan rendellenesség, amely megakadályozza a helyi önkormányzatokat, hogy európai alapokat pályázzanak meg.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.