Dragnea: Ha beidéznek a SRI-t ellenőrző bizottság elé, Románia történelmének sötét korszakáról fogok részleteket elárulni

Amennyiben beidézik kihallgatásra a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elé, úgy Románia történelmének ‘sötét korszakáról’ fog részleteket elárulni – jelentette ki Liviu Dragnea hétfő este, az Antena 3 televíziócsatornának adott interjúban.

Dragnea a DNA bűnvádi eljárásáról: Elővették a nehézfegyverzetet

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke tagadta a hétfőn adott interjúban, hogy tanácsadója lenne Florian Coldea, a SRI volt vezetőhelyettese.

“Egy ideje arról beszélnek ebben a kis városban, hogy Florian Coldea úr az én tanácsadóm. Nagyon nagy súllyal kell bírnod a román államon belül ahhoz, hogy Florian Coldea tanácsadóként álljon melléd” – mondta a PSD elnöke.

Dragnea kifejtette, hogy amennyiben beidézik kihallgatásra a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elé, nem fog ‘féligazságokat’ mondani.

“Minden kérdésre válaszolok, a bizottság előtt is, ha behívnak. Ezeket a dolgokat nyilvánosságra kell hozni, mert az ország történelmének sötét időszakáról van szó. Sorsokat, embereket tettek tönkre. Hogyan maradhatnának titokban?” – fogalmazott Dragnea.

A PSD elnöke ugyanakkor kijelentette: semmiféle hírszerző intézménynek nem tagja és nem volt az korábban sem.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top