Liviu Dragnea: Jövő év elejétől adómentességet élvez az orvosok bére

2018. január 1-jétől adómentességet élveznek az orvosi bérek, így próbálják meg az országban maradásra ösztönözni az orvosokat – nyilatkozta pénteken Bákóban a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea.

„Évek óta panaszkodunk, hogy mennek el az orvosaink. Persze hogy elmennek, mert jól képzettek, és több pénzt akarnak keresni. Ahhoz, hogy hazacsalogassuk őket, a nyugati országokéhoz fogható béreket kell adnunk nekik” – fogalmazott Dragnea.

A parlamenti vitán levő egységes bértörvény tervezetét ismertetve Dragnea kiemelte még, hogy a jogszabály egy szintre hozza a katona- és a polgári orvosok bérét, mivel nem tisztességes, hogy előbbieknek nagyobb fizetésük legyen, mint utóbbiaknak.

Az Országos Adóhatóság (ANAF) képviselőinek e heti sztrájkja kapcsán a képviselőház elnöke azt mondta, a tiltakozókat manipulálták.

„Az ANAF alkalmazottainak nőni fog a bére, nem csökkenni, ahogyan ők állítják. Kivéve 50 vagy 60 főnököt, akiknek jelenleg 14.800-15.000 lej a fizetésük. Ezek a bérek valóban csökkennek majd 200-300 lejjel, hogy betartsuk a hasonló tisztségek közötti egyenlőség elvét. De ők nem vonultak utcára, hanem kiküldték tiltakozni az alkalmazottakat, azt állítva nekik, hogy visszavágják a fizetésüket, pedig csak el kellett volna olvasni a törvénytervezetet” – mondta Dragnea.

Forrás: AGERPRES

Save

Share this post

PinIt
scroll to top