Dragnea nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a PSD és az ALDE az RMDSZ-szel együtt kormányozzon

Nem zárkózik el attól, hogy felkérje az RMDSZ-t a kormányban való részvételre, jelentette ki Liviu Dragnea vasárnap este, a România TV televíziócsatorna műsorában.

A Szociáldemokrata Párt elnöke úgy nyilatkozott, egyelőre nem merült fel ez a kérdés közte és Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke között, erre csak a kormány tevékenységének kiértékelése után kerül sor.

“Nem utasítom el ennek lehetőségét (az RMDSZ-szel való kormányzásét az ALDE mellett – szerk. megj.), mert amint már mondtam, az RMDSZ-esek mindig jól felkészült, hatékony, komoly és szorgalmas embereket javasoltak a kormányzati tisztségekbe. Akárhány kormányban részt vettek, soha nem emlékszem olyasmire, hogy teljesítményhiánnyal lehetett volna vádolni őket” – mondta Dragnea a România TV-nek adott vasárnap esti interjúban.

A PSD elnöke kifejtette, azért is pozitív lépésnek tartaná az RMDSZ felvételét a kormánykoalícióba, mert 2018-ban a nagy egyesülés centenáriumát ünnepli az ország.

“Azt hiszem, hogy jövőre lehetőségünk kínálkozna több seb bekötözésére. Jó megoldás lenne, de még nem beszéltem velük. Talán tévedek, talán egyesek megharagszanak, talán egyeseknek gondjuk van ezzel, de mindannyian románok vagyunk. (…) Én azt mondom, hogy jót tesz, ha kevesebb köztünk a feszültség és több a híd, így, a románok között. Persze, ez kényes téma. Én nem zárom ki, nem utasítom el a gondolatot, hogy az RMDSZ kormányon legyen. Biztos, hogy jó megoldás volna, de sem nekem, sem Tăriceanu úrnak nem volt velük komoly, megfontolt beszélgetésünk erről” – tette hozzá a szociáldemokraták vezetője.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top